Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Rabia Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen "Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti" etkinliğinde meydanda toplanan vatandaşlar, yatsı namazını kıldı, daha sonra darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamındaki darbe girişiminde halkın, ülkesinin ve ümmetin geleceği adına iradesine sahip çıktığını belirterek, "15 Temmuz akşamı ordu içerisine çöreklenmiş bu memleketin vergileriyle beslenmiş, bu memleketin silahını, topunu, uçaklarını bu millete karşı kullanan hain şebekelere karşı dik duran bu millet tarih yazıyor. Şanlıurfa ve tüm Türkiye'de bu hainlere karşı bir demokrasi mücadelesi veriliyor." dedi.

Darbe girişimine karşı halkın eşi benzeri olmayan bir mücadele verdiğini belirten Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise "Tüm dünyaya vatan sevgisi nasıl olur milletçe dünyaya gösterdik." diye konuştu.

Nöbete katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise tüm Türkiye'nin 15 Temmuz'da kötü bir rüya gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Ne yazık bunlar bir rüya değil, ne yazık ki bu millet hak etmediği bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Bizler sokağa çıktığımızda annelerimizin, babalarımızın ve çocuklarımızın ağzında tekbir sesleri duyduğumuzda, bu sedayı duyduğumuzda dedik ki bu halkın önünde hiç kimse duramaz Allah'ın izniyle. Çünkü unutmayın iki güçle savaşılmaz bunlardan birisi Allah ile savaşılmaz, ikincisi halkla savaşılmaz. Halkla savaşan her güç mutlaka mağlup olmuştur. Bu nedenle dinime Kur'an'ıma, Peygamberime, bayrağıma, iffetime saldıran insana evet buyurun demeye imkanımız yok. Ülke adına bugün burada olmak zorundayız, yapmasak ihanet etmiş oluruz. Darbe girişimi başarılı olsaydı bugün birçok meydanda darağaçları kurulacaktı. Hazreti Muhammed rehber alındığında yanlış kişilerin arkasında gidilmez. Bizim bir modelimiz, örneğimiz var, onu örnek alacağız niçin başka kişileri örnek alalım. Biz din adına ben Hazreti Muhammed'e biat etmişiz. Din adına ondan başka hiç kimsenin yüzüne bakmayız. Eğer başkasına tabi olursak sonuç bugünkü gibi olur"

Hatipoğlu, konuşmasının ardından İslam coğrafyası ve Türkiye için dua etti.

Demokrasi nöbeti tutan Ayşe Hekimoğlu ise her gün akşamdan sabaha kadar meydanda olduklarını, tepkilerini dile getirdiklerini anlatarak, "Bu kadar şehit verdik, vatanımız için ölmeye hazırız, canımızı seve seve vermeye hazırız. Bu vatanı kimseye bırakmayacağız, hepimiz bu vatanın sahibiyiz." ifadelerini kulandı.

65 yaşındaki Fatma Karaağaça da ülkeye zarar gelmemesi için nöbet tutuklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Rabia Meydanı Karaköprü Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title