Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Mersin merkez ve Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Mersin merkez ve Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

İl merkezindeki Cumhuriyet Alanı'nda nöbet tutan vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla çalınan marş ve şarkılara eşlik eden vatandaşlar, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Emekli öğretmen Yakup Ercan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiiri okudu.

Alana kurulan platformda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde katıldığı televizyon programlarındaki konuşmalarından kesitler sunuldu.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Fatma Orhan (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini haberini aldığı andan itibaren günün 12 saatini bu alanda geçirdiğini anlattı.

Meydanda sabahlamaya devam edeceğini belirten Orhan, "Cumhuriyet, ülkemiz, vatanımız ve bayrağımız, çocuklarımızın geleceği için buradayız. Cumhurbaşkanımız bize 'Eve gidin' deyinceye kadar buradayız. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle buradayız. 6 çocuğumla buradayım, asla meydanı bırakmayacağım." diye konuştu.

Türkan Akbaş (45) da 15 Temmuz'da bir kına gecesindeyken darbe girişimini haber alıp meydana koştuğunu dile getirdi.

Darbeye karşı durmanın herhangi bir siyasi partinin meselesi değil, millet davası olduğunu vurgulayan Akbaş, "Türkiye için, çocuklarımız ve geleceğimiz için herkesi buraya bekliyoruz. Gece gündüz demeden buradayız, yatıyoruz, nöbet tutuyoruz." dedi.

Ayşe Aksoy (35), engelli olmasına rağmen darbeye karşı durmak için alanlarda nöbet tuttuğunu ifade etti.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Naime Eren (60) ise vatanı korumak için alandaki yerini aldığını belirtti.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Eren, "Tatil için buraya gelmiştim, tatilimi alanda geçirmeye karar verdim. 'Bir Türk dünyaya bedeldir' derler ya o dünyaya bedel olduğumuzu göstermek için buradayız. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Biz 78 milyon, tek vücuduz. Dil, din, ırk gözetmeden buradayız." ifadelerini kullandı.

Afganistan uyruklu Samira Perizade Osmanigova (36), darbe girişiminin olduğu günden bu yana her akşam meydana gelerek saat 07.00'ye kadar nöbet tuttuğunu aktardı.

Serkan Sarı ise demokrasi adına yapılması gereken her şeyi sonuna kadar yapacaklarını kaydetti.

Fetullah Gülen'in maketini yaktılar

Tarsus Kent Konseyi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Darbeye Hayır, Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" başlıklı mitingde vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in maketini ateşe verdi.

Etkinliğe, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, siyasi parti temsilcileri, dernek, oda ve kooperatif başkanları, muhtarlar, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title