Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe belediyesinin desteğiyle "Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması" gerçekleştirildi.

Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe belediyesinin desteğiyle "Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması" gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin milletin ve devletin iradesiyle önlendiğini belirtti.

Adına cemaat diyerek, kendisine dini bir kutsiyet atfederek halkın dini duygularını sömüren örgütün okulları ve dershaneleriyle ihtiyaç duyduğu insan kaynağını çekirdekten yetiştirerek 40 yıldır hem devletin hem de milletin imkanlarını kendi amaçları için kullanmak istediğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Halkın yaptığı bağışlarla ve yardımlarla büyüyen bu hain yapı, kandırdığı insanlarla halkı, Türkiye Büyük Millet Meclisini vuracak kadar alçaklaşmış, yalnız devlete değil, bu millete de ihanet etmiştir. Bu ihaneti yapanları, planlayanları ve onları destekleyen iç ve dış odakları kınıyor ve lanetliyoruz. Yüce Rabbimiz bizi ve ülkemizi korusun. Bu mücadelede ülkemizi ve milletimizi yönetenlere ve diğer yöneticilere büyük güç versin. 15 Temmuz gecesi devletine, vatanına, demokrasiye sahip çıkan onurlu vatandaşlarımız, bu uğurda canlarını ortaya koymuş kimi şahadete ulaşmış, kimisi de gazi olmuştur. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyorum.

Tehlike tam anlamıyla geçmiş değildir. 15 Temmuz'da millet duvarına çarpan bu şebeke, başarısız darbe girişiminden sonra ülkede bir kaos ortamı oluşturmayı deneyebilecektir. Hainler, o gece milletin birlik ve beraberliğine mağlup olmuşlardır. Bizi bir olduğumuzda yenemeyeceklerini anladıkları için birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışabilirler. Aramıza fitne sokmak isteyebilirler. İşte biz Türk milleti olarak bu tuzaklara düşmeyeceğiz, inşallah ancak yine de dikkatli olmalıyız. Olay sıcaklığını korurken, hüznümüz, öfkemiz tazeyken bu hainler duygularımızı tahrik edebilirler. Farklılıklarımızı derinleştirmeye, istismar etmeye kalkışabilirler. Farklılıklarımız üzerinden bizi birbirimize düşürmeye çalışabilirler. İlimiz bu tür provakasyonlar için hedef seçilebilir. Sağduyuyu elden bırakmamak ve kardeşlik ahdini yenilemek adına, milli birlik ve kardeşlik buluşmasını birlikte tertipledik. Burada bir, beraber ve birlikte Türkiye olmaya geldik."

"Hatay yüzyıllardır farklı unsurlarıyla kardeşçe yaşamış bir şehirdir"

Hatay'ın yüzyıllardır farklı unsurlarıyla kardeşçe yaşamayı bilmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Topaca, dışarıdan çok şaşırtıcı görünse de bunun kentliler için çok sıradan olan bu birlikte yaşama kültürünün tehlikeleri atlatmasında da güç vereceğini kaydetti.

Bu kritik süreçte, sosyal medyadan duyulan haberlere doğruluklarını teyit etmeden inanılmaması tavsiyesinde bulunan Topaca, fitne, dedikodu ve yalanlara itibar ederek insanların birbirine kızmaması, var olan birliğin, güzelliğin bozulmamasını istedi.

Paralel devletten asıl devletin yerini almaya çalışan bu ihanet çetesinin her türlü yola başvurabileceğini de belirten Topaca, "Daima soğuk kanlı ve sağduyulu olalım. Bizler, her şerde bir hayır olduğuna inanırız. İnşallah bu krizi fırsata, şerri hayra çevirmeli, köken, inanç, siyasi görüş ve farklılıklarını bırakıp tam bir milli birlik yakaladığımız şu günlerde bunu korumalı, ilelebet devam ettirmeliyiz." diye konuştu.

Olağanüstü hal ile ilgili de açıklamada bulunan Topaca, bu halin millete değil, hain çeteye, teröre, devlete millete kast edenlere karşı olduğunu söyledi.

Topaca, devletin ve kanunların verdiği yetkiyi vatandaşın zararına olacak, özgürlüğünü kısıtlayacak hiçbir şey için kullanmayacağını, kaydetti.

Demokratik gösterilere katkı sağlayanlara teşekkür

AK Parti adına konuşma yapan Milletvekili Adem Yeşildal, 15 Temmuz'da Cumhuriyete, milli egemenliğe, sivil iradeye yapılan bu kalkışmaya karşı önce Ankara'dan yüksek bir ses yükseldiğini, hiçbir siyasi partinin geri adım atmadığını söyledi.

Adam gibi dik duruş sergileyen başta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'a, en az onun kadar bu kalkışmaya göğsünü siper eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, her zaman bu ülkeye yönelen tehditler karşısında adam gibi adam olduğunu gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye şükranlarını sunan Yeşildal, mecliste grubu bulanan ya da bulunmayan tüm siyasi partilere meydanlarda, demokratik gösterilere katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün PKK'dan, insanlıktan nasibini almamış DAEŞ'ten hiçbir farkı olmadığını vurgulayan Yeşildal, bunun acı bir tecrübeyle görüldüğünü ve millet olarak buna "dur" denildiğini kaydetti.

"Birbirimizi daha bir içtenlikle kucaklamalıyız"

CHP adına konuşan Milletvekili Serkan Topal, Hatay'ın, sevgi saygı, dostluk, kardeşlik, hoşgörü, barış demek olduğunu belirtti.

Darbe girişimini kınadığını, bu saldırıyı yapan FETÖ, PDY terör örgütü ve destekçilerini lanetlediklerini ifade eden Topal, ülkenin çok hassas süreçten geçtiğini, bu günlerde toplumsal birlik, dayanışma anlayışını daha da güçlendirmek ve huzuru tahkim etmek zorunda olunduğunu söyledi.

Kardeşlik hukuku, millet olma bilinciyle siyasi görüş, kanaat farklılıklarının bir kenara bırakılmasını isteyen Topal, "Safları sıklaştırmalı, birbirimizi daha bir içtenlikle kucaklamalıyız. Demokratik tepkilerimizi ortaya koyarken bizleri ayrıştıracak davranışlardan kaçınmalı ve farklılıklarımız üzerinde yapılabilecek provakasyonlara karşı kesinlikle dikkatli olmalıyız. 15 Temmuz gecesi FETÖ gerici cuntası tarafından yapılan kalkışmanın asıl hedefi Türkiye Cumhuriyetinin Devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri, milletin şahsında vücut bulan ulus devleti ve aynı zamanda milli iradenin vücut bulduğu TBMM'dir. Emperyalizmin vekalet savaşının taşeronu FETÖ terör örgütünü, işbirlikçilerini, destekçilerini lanetliyorum." diye konuştu.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da birer konuşma yaptığı etkinlikte Alevi kanaat önderlerinden Mennan Gündüz Kuran-ı Kerim tilaveti sundu, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da dua ettirdi.

Etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak darbeye tepki gösterdi.

Birlik ve kardeşlik mesajlarının verildiği etkinliğe Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, belediye başkanları, siyasi parti başkanlarıyla Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideli Jan Dellüler, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Ermeni Cemaat Başkanı Cem Çapar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca Türkiye Cemaat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title