Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Mersin'de turizmciler Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, UNESCO Dünya Miras geçici listesinde yer alan Kızkalesi'ndeki turizmciler adına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz günü gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin FETÖ'nün Türkiye'ye olan ihanetini ortaya koyduğunu söyledi.

Hem hükümetin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın hür iradesiyle seçildiğini anımsatan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Devletimize ihanet eden FETÖ kanlı darbe girişiminde bulundu ancak başaramadılar. Milli iradenin karşısında tutunamamışlardır. Eğer darbe kalkışması gerçekleşmiş olsaydı ülkede ne ekonomik istikrar he de huzur kalacaktı. Biz turizmciler ve bu ülkede huzur içinde yaşayan vatandaşlar olarak halkın hür iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin yanındayız çünkü bu ülkenin büyüyüp gelişmesi için demokrasiye ihtiyacı var."

Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale de siyasi partiler başta olmak üzere halkın ve tüm kurumların milli iradeye sahip çıktığını bildirdi.

Bu arada, kentteki özel bir hastanenin çalışanları da hastane önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Hastanenin yönetim kurulu başkanı Engin Şahin yaptığı açıklamada, darbe girişimini önlemek adına şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Vatandaşların vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıktığını vurgulayan Şahin, "Biz de sağlık çalışanları olarak, hem demokrasi nöbetimize bireysel anlamda devam ediyoruz, hem de kurumsal olarak bu alçaklığa kanımızın son damlasına kadar direneceğimizi burada deklare ediyoruz. Vatanımıza ve milletimize bu zorlu süreçte sahip çıkmanın kutsal bir görev olduğunu bilincinde, bu duruşu sergilemekten dolayı gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Çalışkan Kızkalesi Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

title