Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Konya Mevlana Meydanı'nda, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelen binlerce vatandaş, burada sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Konyalı vatandaşlar, kadın-erkek, genç-yaşlı cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, burada yaptığı konuşmada, darbe gecesi yaralanan gazileri ziyaret ettiğini söyledi.

Bu ziyaretinde duygulu anlar yaşadığını anlatan Sorgun, "15-16 yaşlarında bir çocuk darbe gecesi pencereden kaçarak, direnişte Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralandığını söyledi. Allah'ım ne büyük bir millet. Dünyada kahraman görmek isteyen varsa gelsin buraya baksın." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç da 15 Temmuz'da Türkiye'nin alçakça bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka sokağa çıkması yönündeki sözleriyle milletin alanları doldurduğunu ifade eden Malkoç, "Bugün nöbetin onuncu günü. Dünyanın hiçbir ülkesinde milyonlar on gün boyunca direnemez, nöbet tutamaz. İşte bizim milletimizin farkı bu. Milletimiz bu duruşuyla geleceğine sahip çıktı." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı Konya'daki demokrasi nöbetine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya milletvekilleri TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, STK temsilcileri ile oda başkanları, Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Karaman

Karaman'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Memur Sen Karaman İl Temsilciliği öncülüğünde Tren Garı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklarla yürüyüşe geçti.

Vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Darbeye hayır', 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganları atarak Aktekke Kent Meydanı'na geldi.

Memur Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, burada yaptığı konuşmada, küresel terör şebekesi FETÖ'nün bütün imkan ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetlediklerini söyledi.

- Aksaray

Aksaray'da da Kent Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" 10. günde yoğun katılımla devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarınca vatandaşlara su, meyve suyu, kek, simit ve poğaça ikram edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların, meydanları doldurarak bir milletin uyanışını tüm dünyaya haykırdığını söyledi.

Darbe girişiminin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hala meydanların dolu olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten İnceöz, "İlk kez bir darbe milletimizin gücü ile püskürtüldü. Eğer biz geçmiş dönemlerde bu şekilde tepki verebilseydik, bunu ortaya koyabilseydik Türkiye'de bugün çok değişik şeyleri konuşuyor olurduk. Demokrasimiz çok farklı bir yerde olurdu. Darbeleri, muhtıraları, girişimleri kimse zihninden bile geçiremezdi. Ama inşallah 15 Temmuz tarihimiz için de bir milat olmuştur. Bundan sonra darbe girişimini gerçekleştirenler, akıllarından geçirenler en ağır şekilde ceza ile cezalandırılacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Bizler meydanlardayız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ikinci bir emir verene kadar meydanlardan ayrılmayacağız." diye konuştu.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" Anıtpark önünde devam ediyor.

Akşam namazının kılınması ile başlayan program da ellerinde Türk bayrakları, pankart meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı. Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Vatandaşlara belediye tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Meydanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve darbe günü ile alakalı görüntülerden kesitler sunuldu.

Ayrıca 24 Temmuz Basın Bayramı olması sebebiyle Afyonkarahisar'daki tüm basın yayın kuruluşu temsilcileri de alana gelerek "demokrasi nöbeti"ne destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Karaman Konya Politika Güncel Haberler

title