Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu ülkeyi çökertmek istiyorlardı, bu ülke çöktüğü zaman mazlumların ümidi sönecekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu ülkeyi çökertmek istiyorlardı, bu ülke çöktüğü zaman mazlumların ümidi sönecekti. Türkiye'deki herkes mahzun olacaktı ama bütün İslam dünyası da mahzun olacaktı." dedi.

Özhaseki, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişimine karşı toplanan vatandaşlara hitap ederek, 15 Temmuz'dan beri meydanları boş bırakmadıkları için teşekkür etti.

Darbe girişimiyle iç savaş çıkartılmasının hedeflendiğine dikkati çeken Özhaseki, şu değerlendirmede bulundu:

"O iç savaşın nerede biteceğini bir tek Allah bilirdi. Ülkenin Güneydoğusunu bir parçalanmaya götürmek istiyorlardı. Bu ülkeyi çökertmek istiyorlardı, bu ülke çöktüğü zaman mazlumların ümidi sönecekti. Türkiye'deki herkes mahzun olacaktı ama bütün İslam dünyası da mahzun olacaktı. Darbe girişiminden bir gün sonra bizi arayan Müslüman ülkedeki bakan arkadaşlar, 'Darbe tehlikesi geçti değil mi? Olaya hakimsiniz değil mi? Sabaha kadar uyumadık artık sevinelim mi? Siz iyi misiniz?' diyorlardı bize. 'Allah'a hamdolsun biz iyiyiz, bu darbeyi defettik. Millet göğsünü siper etti. Asla silah sıkmadık sadece çıplak göğsümüzle durduk ve bu darbecileri mahvettik' dediğimiz zaman muhataplarımız sevinç gözyaşları döküyordu."

Darbecilerin planlarına ulaşamayacaklarını vurgulayan Özhaseki, "O zalimlerin hesap edemediği üç şey vardı. Bütün planların üzerinde plan yapan Yüce Allah'ın olduğunu bilmiyorlardı. Sonra bütün bu kötülüklere karşı dimdik ayakta duran Recep Tayyip Erdoğan'ı tanımıyorlardı. Sonra sizin gücünüzü bilmiyorlardı. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman Allah'a hamdolsun bugün bayram ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Senelerce, 40 yıl boyunca her türlü hile, yalan, saklanma, takiye, riya ile kendilerini yer altında tuttular. Emin olun birçok ileri gelenlerine, 'Sakın namaz kılmayın, sizi bilmesinler, oruç tutmayın sizi Müslüman zannederler, göstermeyin kendinizi' dediler. Hakimlerine, subaylarına dönüp bunları söylediler. Dediler ki, 'Alkol de alabilirsiniz.' Bu nasıl bir din ki İslam'ın şartlarını ortadan kaldırıyorsunuz. Namaz kılmayı, oruç tutmayı yasaklıyorsunuz. 'Allah'ın haram ettiği ne varsa hepsini yapın' diyorsunuz."

"Sonuna kadar irademize sahip çıkacağız"

Vatandaşların milli iradeye sahip çıkarak darbecilere gereken cevabı verdiğini anımsatan Özhaseki, milletin kenetlenerek, darbe girişimini bertaraf ettiğini aktardı. Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar kendilerini sakladılar. Hiç ummadığınız şekilde karşınıza çıkabilirler. Hiç, 'Bu acaba FETÖ'cü mü?' diyebileceğiniz aklınıza getirmeyeceğiniz adamlar, yarın bir gün bir halt edebilirler. Adeta köşeye sıkışan kedi gibi tırmalamak için bir şey bulabilirler. O yüzden bizim dikkatli olmamız lazım, biraz daha devam etmemiz lazım. Allah sizden razı olsun meydanları dolduruyorsunuz. AK Partililer burada mı? Ülkücü kardeşlerimiz burada mı? Alperenler burada mı? CHP'li kardeşlerim burada mı? Saadetli kardeşlerim burada mı? Allah hepinizden razı olsun. Allah dirliğimizi, birliğimiz bozdurmasın. İnşallah biz sonuna kadar irademize sahip çıkacağız. Bunlar karşısında yapabileceğim en güzel şey bu."

"Olağanüstü hali biz devlete ilan ettik, millete etmedik"

Olağanüstü hal ilan edilmesiyle FETÖ ile mücadele edileceğini, vatandaşların bundan etkilenmeyeceğini belirten Özhaseki, şunları belirtti:

"Olağanüstü hali biz devlete ilan ettik, millete etmedik. Kendimize ilan ettik, size ilan etmedik. Olağanüstü hal ilan edildikten sonra bunların yüzlerce okuluna el konuldu, yüzlerce yurduna el konuldu, vakıflarına el konuldu. Paralarına, pullarına el konuldu. Şimdi de bu işe yılardır çanak tutan, devletin maaşını alıp da devlete ihanet edenler işten atılacaklar. Yaşlar yanmayacak, adaletle inşallah hükmedeceğiz. Kimseye bir zarar gelmeyecek. Ama kimse de şunu söylemesin. 'Niye yurtlara el konuluyor, niye okullar alınıyor?' diye. Kardeşim zaten bunlar herkesi kandırarak, hayırseverleri ikna ederek, riyakarlıkla, yalan söyleyerek yurtlar yaptırmadılar mı? Bu yurtlar milletin malı değil mi? Bu okullar milletin değil mi? Şimdi yeniden aslına dönüyor o kadar basit. Rabbimize şükürler olsun ki bize bugünleri gösterdi."

Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer davetlilerin katıldığı programda konuşmaların ardından sanatçı Mustafa Ceceli tekbirler getirerek bazı parçalarını seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title