Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin önderliğinde milletimiz, eşi benzerine rastlanmayacak bir kahramanlıkla insanlık değerlerine sahip çıkarak, dünyaya insan hakları ve demokrasi dersi verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Öğretim elemanlarınca yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi akıl almaz bir darbe teşebbüsüne maruz kaldığı, uluslararası şebekelerin tahrik ve tedbir ettiği işbirlikçiler tarafından din, hukuk ve evrensel ahlak ilkeleri yok sayılarak, acımasızca masum insanlara saldırıldığı, 300'e yakın insanın katledildiği belirtildi.

Milletin büyük fedakarlıklarla inşa ettiği kurumlarla değerlerin tahrip edilmeye çalışıldığı, tarihin en çetin zamanında hatimlerle ve dualarla açılan TBMM'nin bombalandığı ifade edilen açıklamada, saldırının en üzücü kısmının ise seçilen figüranlar olduğu aktarıldı.

Perde ardında saklananların, boş vaatlerle kandırılmış, yoldan çıkartılmış insanları cepheye sürdüğü belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bu ıstırabı daha çetin bir travmaya dönüştüren ise fitne, terör ve

bozgunculuğun sözde akıl hocalarının yüce dinimizi kullanan kimseler olmasıydı.

Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin önderliğinde milletimiz, eşi benzerine

rastlanmayacak bir kahramanlıkla insanlık değerlerine sahip çıkarak, dünyaya insan

hakları ve demokrasi dersi verdi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, ülkenin dört bir

yanında canlarını veren insanlar sadece milletimizin değerlerini kurtarmadı, aynı

zamanda insanlığın asırlardır bilim ve akılla inşa ettiği insanlık ve medeniyet değerlerini

de korumuş oldular. Acımız büyük, öfkemiz derindir. Duygularımızın aklımızı perdelemesine izin vermeden Kur'an-ı Kerim ve sünnetten beslenen bilgi ışığında vaziyeti tahlil etmek zorundayız."

"Olayların sebepleri üzerinde düşünülmeli"

Açıklamada, olayların sebepleri üzerinde düşünmenin ve sağlıklı neticelere ulaşmanın, sadece hayati bir gereklilik değil, dini ve ahlaki bir vecibe olduğuna dikkat çekildi.

Böyle yapılmaması halinde emperyalist güçlerle iş birliği içindeki FETÖ tarafından işlenen ihanetin, yarın başkaları tarafından işleneceği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başta üniversiteler olmak üzere ülkemizdeki bütün bilim ve düşünce insanları ve aydınlar olarak yaşadığımız hadiseyi bütün boyutlarıyla ortaya koymazsak, ihanet bu toprakların kaderi olmaya devam edecektir. Biz İstanbul İlahiyat Fakültesi hocaları olarak, çarenin doğru ve sahih bir din

anlayışından geçtiğini düşünüyoruz. Bu amaçla Diyanet İşleri

Başkanlığı, ilahiyat fakülteleri ve din eğitimi ve öğretimi kurumları sahih bir din anlayışının öğretilmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmak zorundadır. Bu harekete şu veya bu niyetle katılmış, maddi ve manevi destek vermiş insanlara, özellikle de ilahiyat ve diyanet mensubu olanlarına sesleniyoruz. Artık hakikati görmek

ve insanları uyarmak için neyi bekliyorsunuz?"

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title