Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, FETÖ'nün askeri darbe girişimine ilişkin, "Ardahan basını ve genel basın şükürler olsun milleti ve ülkesi yanında oldu.

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, FETÖ'nün askeri darbe girişimine ilişkin, "Ardahan basını ve genel basın şükürler olsun milleti ve ülkesi yanında oldu. Millet iradesini ve millet istikbalini tehdit eden bu girişime karşı basınımızın duruşunu taktir ettik." dedi.

Başlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 temmuz darbe girişiminden sonra Ardahan'daki yerel basın kuruluşlarının sınavını iyi verdiğini, Türk basınının bu zor günde ülkesi ve milleti yanında yer almasının tarihi bir sınav olduğunu söyledi.

Bu dönemde basının ifa ettiği görevin son derece önemli olduğunu ifade eden Başlı, "Toplumun her rengindeki insanımızda şükürler olsun birlik ve beraberlik gördük. Basında buna katkı sundu. Ardahan ve genel basın şükürler olsun milleti ve ülkesi yanında oldu. Millet iradesini ve millet istikbalini tehdit eden bu girişime karşı basınımızın duruşunu taktir ettik. Bu da şu demektir, ülke insanımız artık doğru olandan yana. Artık demokrasisinden yana. Bu birlik ve kardeşlik duyguları bizi yarına daha umutlu hazırlıyor. Bu süreçte basının içindeki farklı düşünceler olmasına rağmen, basın ülkesi ve milleti yanında olmuştur."

Başlı ayrıca, Türk basınının bu süreçte, samimi olmayan yabancı basına da gerekli cevabı verdiğini dile getirerek, "Basınımız sadece milletin ve ülkesinin yanında olmasının yanı sıra yabancı basına da gerekli cevabı vermiştir. Bu açıdan baktığımzda, Ardahan başta olmak üzere Türk basını sınavını vermiştir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title