Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Tokat'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Tokat'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Tokat'taki vatandaşlar, Gazi Osman Paşa Stadyumu önünde toplandı.

Türk bayraklarıyla, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde slogan atan ve tekbir getiren vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Bir grup vatandaş da meydanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu dev poster açarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Tokatlı bir grup avcının yanlarında getirdikleri av köpeklerinin tasmalarına astıkları "Hainlere köpek demeyin" ve "Feto domuzuna rahat yok" yazılı pankart dikkati çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde, minik çocuklar Kur'an-ı Kerim okuyarak İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Nöbete TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Konya Mevlana Meydanı'nda, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelen binlerce vatandaş, burada sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Konyalı vatandaşlar, kadın-erkek, genç-yaşlı cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Öte yandan Konya Görme Engelliler Spor Kulüpleri Birliği, Alaaddin Bulvarı'ndan Mevlana Meydanı'na kadar yürüyerek, nöbete destek oldu.

Demokrasi nöbetine, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları sivil toplum kuruluşu üyeleri de destek verdi.

-Karaman

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından vatandaşlar Karaman'da demokrasi nöbetini sürdürdü.

Aktekke Kent Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı konuşmada, bu olayın ülkenin bütünlüğüne ve milletin hür iradesine yapılmış kalleş bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

Bu darbe girişiminin Türkiye'nin yükselmesine, kalkınmasına ve muasır medeniyetler seviyesine yükselmesine engel olmak amacıyla yapılmış hain bir saldırı olduğunu belirten Çalışkan, "Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda indiğimiz bu meydanlardan ancak onun talimatları ile çekiliriz. Bu vatan, bu bayrak, bu ezan, bu devlet bizim. Her ne pahasına olursa olsun demokrasi mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

STK'lar tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayın konuşmasını vatandaşlar slayt gösterisinden takip etti.

Aksaray

Aksaray'da da Kent Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" 8'inci günde yoğun katılımla devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarınca vatandaşlara su, meyve suyu, kek, simit ve poğaça ikram edildi.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, burada yaptığı açıklamada, meydanları dolduran vatandaşlara canı gönülden teşekkür etti.

Darbe girişiminin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen vatandaşların milli iradeye sahip çıktıklarını dile getiren Karatay, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek talimata kadar sokakları boş bırakmayacağız. Kadını, yaşlısı ve çocuğuyla davamıza sahip çıkıyoruz. Meydanları boş bırakmayan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

-Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" Anıtpark önünde devam ediyor.

Akşam namazının kılınması ile başlayan programda ellerinde Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okundu.

Vatandaşlara, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Türk Kızılayı ve belediye tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Meydanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından kesitler sunuldu.

Batman'da 67 yaşındaki felçli kadın demokrasi nöbeti tuttu

Batman'da 67 yaşındaki felçli kadın, tekerlekli sandalye ile getirildiği alanda FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tuttu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı Batman'da başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Batman Valiliği önünde her akşam nöbet bekleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden dinletilen şiirler, Türkçe ve Kürtçe ilahiler eşliğinde nöbet beklerken, sık sık attıkları sloganlarla terör örgütü FETÖ'ye duydukları nefreti dile getiriyor.

Demokrasi nöbetine yediden yetmişe her yaştan insan katılırken, Türkiye Petrolleri (TP) çalışanları da Türk bayrağı ve Türkiye Petrolleri flamaları ile alandaki vatandaşlara destek verdi.

Meydana tekerlekli sandalye ile getirilen felçli 67 yaşındaki Behiye Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için torunları tarafından tekerlekli sandalye ile getirildiği alanda nöbet tuttuğunu söyledi.

Torunu Sevda Kaya, babaannesinin ısrarla alana gelmek istediğini belirterek, şöyle dedi:

"15 Temmuz gecesinden beri babaannem uyumuyordu. Hasta olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için alana gelmek istiyordu. Babaannem konuşamıyor. Felçli, sadece bir kaç kelime söyleyebiliyor, o da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ettiği dualardır. Sürekli Erdoğan için dua ediyor. Allah yardım etti ki bugünlere geldik."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Konya Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title