Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

- Demokrasi Nöbeti'nin tutulduğu alandan detaylar KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'nin açıklaması Kur'an-ı Kerim okunması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, rektör yardımcıları, senato ve öğretim üyeleri cübbelerini giyerek, öğrenciler, üniversite çalışanları ve ailelerinden oluşan 5 bin kişiyle, FETÖ darbe girişimine tepki için yürüdü Rektör Deveci: "15 Temmuz 2016 Cuma ülkemizde demokrasi, insan hakları ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınadığımızı ve seçilmiş iradenin yanında yer aldığımızı bildiririz" Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, rektör yardımcıları, senato ve öğretim üyeleri cübbelerini giyerek, öğrenciler, üniversite çalışanları ve ailelerinden oluşan 5 bin kişiyle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yürüdü.

- Demokrasi Nöbeti'nin tutulduğu alandan detaylar

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'nin açıklaması

Kur'an-ı Kerim okunması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, rektör yardımcıları, senato ve öğretim üyeleri cübbelerini giyerek, öğrenciler, üniversite çalışanları ve ailelerinden oluşan 5 bin kişiyle, FETÖ darbe girişimine tepki için yürüdü

Rektör Deveci:

"15 Temmuz 2016 Cuma ülkemizde demokrasi, insan hakları ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınadığımızı ve seçilmiş iradenin yanında yer aldığımızı bildiririz"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, rektör yardımcıları, senato ve öğretim üyeleri cübbelerini giyerek, öğrenciler, üniversite çalışanları ve ailelerinden oluşan 5 bin kişiyle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yürüdü.

Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde toplanan KSÜ Rektörü Deveci öncülüğündeki 5 bin kişi, sloganlar eşliğinde yürüyerek kent merkezinde demokrasi nöbetinin tutulduğu alana geldi.

Rektör Prof. Dr. Deveci, burada yaptığı konuşmada, eskiden beri, paralel yapının bir gün duvara toslayacağını hep söylediğini belirtti.

Paralel yapının elemanlarının da "Amaca ulaşan bütün yollar mübahtır" dediğini anlatan Deveci, şunları kaydetti:

"Amaca ulaşan bütün yollar mübah değildir. Amaca ulaşan bütün yolların mübah olmadığı da bugün bunların duvara değil de millete toslayarak belirlenmiştir. Eğer sizler olmasaydınız, meydanlara dökülmüş olmasaydınız, milli iradeye sahip çıkmasaydınız belki bunlar amacına ulaşabilecekti. 'Dinsizin hakkından imansız gelir' diye bir söz vardır. Ben bunu değiştirdim. Bunu yakın çevrem 2010'dan beri bilir. Bu sözü ben de paralel yapı için 'dinlinin hakkından da inşallah imanlı gelecek' diye değiştirdim. Evet, bugün dinlinin hakkından imanlılar gelmiştir."

Herkesi milli iradeye sahip çıkmaya davet eden Deveci, "Yöneticilerimize sahip çıkacağız. Bir olacağız, diri olacağız, birlikte olacağız" dedi.

"İnsanlarımız alçakça ve kalleşçe şehit edilmiştir"

KSÜ Senatosu'nun darbe girişimini kınayan bildirisini okuyan Deveci, milli irade tarafından seçilen, siyasi iradenin yanında yer aldıklarını dile getirerek, insan haklarını açıkça ihlal eden ve milletin iradesini yok sayan şer odaklarına karşı demokrasiden ve milletten yana tavır aldıklarını söyledi.

15 Temmuz'da, geleceğine, milli birlik ve beraberliğine zarar verecek bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Deveci, "Milletimizin en önemli kazanımlarından biri olan demokrasi, şer odakları tarafından askıya alınmaya çalışılmıştır. Yüce milletimiz bu hain darbe girişimine canı pahasına göğsünü siper ederek, Çanakkale ve milli mücadele ruhu ile karşı durmuş ve hainlerin emellerini boşa çıkarmıştır. Demokrasi tarihimize kara bir gece ve leke olarak geçecek bu girişimde, Gazi meclisimiz başta olmak üzere bazı kurumlarımız bombalanmış, bazı vatansever insanlarımız alçakça ve kalleşçe şehit edilmiştir."

- "Seçilmiş iradenin yanındayız"

Allah'ın, vatanı, milleti, dini ve devleti her türlü tehlikeye karşı korumasını dileyen Deveci, şöyle devam etti:

"Yüce milletimizin özgür iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize bir leke olarak geçecek bu girişimi milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, 'Tükürün, milleti alçakça vuran darbelere, tükürün, onlara alkış dağıtan kahpelere' dizelerinde ifade ettiği gibi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosu olarak nefretle kınıyoruz. 15 Temmuz 2016 Cuma ülkemizde demokrasi, insan hakları ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınadığımızı ve seçilmiş iradenin yanında yer aldığımızı bildiririz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Deveci'nin bildiriye açıklamasının ardından, KSÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Kur'an-ı Kerim okunup, şehitler ve Türkiye'nin selameti için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Durmuş Deveci Politika Haberler

Bakmadan Geçme

title