Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize, Ordu, Bayburt, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ile Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti. ÇAYKUR'a ait tırdan vatandaşlara çay ikramında bulunuldu.

Rize Müftülüğüne ait panoda, "Ümmet olalım, Adalet ve merhamet direnişi ve Ümmetin birlik zamanıdır" ifadeleri yer aldı. Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere vatandaşlar, darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen "Türkiye Halter Şampiyonası" için 81 ilden gelen sporcular, vatandaşlarla 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma Yürüyüşü" yaptı.

Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine, ülkenin zor günler yaşadığını belirterek, "Halk tepkisini verdi. Bu direnişin kahramanı, hainleri hariç tutuyoruz, Türk ordusunun kahraman subayları, Türk polisi ve asıl kahramanlar Türk milleti şanlı direniş gösteriyor. Bütün meydanlarda insanlarımız nöbet tutuyor." dedi.

Camia olarak bu direnişin içinde olduklarını ifade eden Taşpınar, şunları söyledi:

"Tankların önünde kahramanlık destanları yazan Türk milletini kutluyorum. Halk uyandı. Bu halkın karşısında artık hiç bir güç duramaz. Üst akılların oyununa gelmemek lazım. Uyanık olmak lazım. Toplumun tüm kesimi buna uyandı. Federasyon olarak biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. Halk üzerine düşeni yaptı. Bu darbe girişiminde gördük ki bu halkın önünde hiç kimse duramaz. Bu bayrak ve vatan sevgisi dorukta yaşanıyor. Bu heyecanı hiç bir zaman kaybetmemeliyiz. Sporcular ülkesini en iyi şekilde temsil edebilmek için elinden gelenin en iyisini yapmalı."

Hiç kimsenin, darbe yapıp bu milletin önünü kesemeyeceğini vurgulayan Taşpınar, "Bu haklı mücadelemizin karşısında hiç kimse eline silahı kapıp darbe yapmaya kalkamayacaktır. Bu görülmüştür. Türkiye Cumhuriyetinin önü açık. Bu darbe girişimi üzüntü yaratmıştır. Kendini bilmez bazı ordu mensupları halka silah doğrulttu. Bu hazmedilemeyecek bir şey. Bunu hangi kitaba sığdırabilirsiniz." diye konuştu.

Taşpınar, bu halk ayaklanmasının simgelendirilmesi önerisinde bulunarak, Boğaziçi Köprüsü'ne 'Özgürlük Köprüsü" adının verilmesini gerektiğini kaydetti.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ülke için, gelecek için meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti. Meydanda toplanan kalabalığın her geçen akşam sayısının daha da arttığına işaret eden Balkanlıoğlu, hain darbe girişimin ardından 7 günün geçtiğini anımsattı.

"15 Temmuz akşamından beri göğsünü siper ederek darbe girişimini engelleyen her bir vatandaştan Allah razı olsun" diyen Balkanlıoğlu, bu süreçte ülkesi ve vatanı uğruna şehit olan vatandaşlara Allah rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Balkanlıoğlu, meydanları boş bırakmayacaklarını vurgulayarak, "İnşallah bu milletimiz sayesinde bu Türkiye yenilmez. Milletimiz bunu 7 düvele gösterdi." şeklinde konuştu.

Ordu'da devam eden operasyonlara değinen Balkanlıoğlu, operasyonların sonuna kadar süreceğini ve bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz gecesi telefondan yaptığı çağrıyla milyonların sokağa indiğini belirterek, "O günden beri vatandaşlarımız meydanları boş bırakmıyor. Herkesten Allah razı olsun. İnşallah ikinci bir emre kadar meydanlarda olmayı sürdüreceğiz. Son ana kadar görevimiz sürecek." dedi.

Bu milletin gücüyle tankların durduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Bu milleti top bile sindiremedi. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu ülkeyi kimse ele geçiremeyecek. İnşallah bu birlikteliğimiz bize güven, düşmana da korku verecek." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından din görevlileri, son günlerde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

Vatandaşların alanda bekleyişleri sürerken, kentte bazı araçlar konvoy eşliğinde darbe girişimini korna çalarak protesto etti.

Öte yandan, yaylalarda besicilik yapan 10 çoban, sürülerini bırakarak demokrasi nöbetine katıldı. Çobanlara, meydandaki kalabalık alkışlarıyla destek verdi.

Bayburt

Vatandaşlar, Bayburt Valiliği önüne ellerinde Türk bayraklarıyla geldi.

Vali İsmail Ustaoğlu, ülkenin içinden geçtiği bu süreçte vatandaşların en büyük güvence olduğunu dile getirerek, "Bizim ilimizde bir sıkıntı yok. Allah'a şükürler olsun ülkemizde de şu an bir sıkıntı görünmüyor. Ama geriye dönüp baktığımızda her gün sosyal medyada olsun, televizyon ekranlarında olsun o yaşananları gördüğümüzde dehşetin ne kadar büyük olduğunu, tuzak kurmak isteyenlerin ne kadar kahpe ve haince işler peşinde olduğunu bir kez daha müşahade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin çok ciddi bir felaketin eşiğinden döndüğünü vurgulayan Ustaoğlu, "Bunda tabi emeği geçen, yüreğiyle her şeyiyle canını tankların önüne koyan, kadınıyla, çocuğuyla, genciyle en büyük pay onların. Bunun dışında tabi en önemlisi, duruşuyla siyasi partilerimiz, sivil toplum temsilcilerimiz, özellikle de medya organlarının o yek vücut duruşu, gerçekten o kahpe ve hain tuzağı kuranların tuzağını bozan en büyük etken oldu. Bu çok önemliydi. Türk demokrasi tarihinde geriye dönüp baktığımızda bir çok sıkıntılı durumda bu kadar toplumun tüm kesimleriyle tek vücut olduğu zannetmiyorum, bunun bir başka örneği de yok." dedi.

Ustaoğlu, Türk halkının gösterdiği bu birlik ruhunun, bundan sonraki süreç içerisinde de bu tip kahpe ve hain girişimler içerisinde olabileceklere de bir ders niteliğinde olduğunu kaydetti.

"Bundan sonra da böyle bir şeye tevessül etmezler" ifadesini kullanan Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada tabi silahlı kuvvetler içerisinde de gerçekten müthiş bir mücadele veren vatanperver askerlerimiz ve üst düzey rütbelilerimiz de var. Kendi içlerindeki bunları artık rütbesiyle de anmak istemiyorum, onlar sadece o rütbelerin altına saklanmış, milletin emeğiyle, alın teriyle vergisiyle parasıyla alınmış o kutsal üniformaların içerisine saklanmış, 'vatan hainleri' diyorum onlara. Yani bu anlamda silahlı kuvvetlerimizin de o vatan hainlerine karşı verdiği mücadele de çok önemli. Kısacası ülkemiz inşallah en kısa sürede bunu atlatacaktır."

Vatandaşların, her akşam o milli coşkunun, o milli heyecanın ve vatanperverliğin en üst düzeyde olduğunu gösterdiğini aktaran Ustaoğlu, "Baktığım zaman gencinden tutun, en yaşlısına kadar kurtuluş savaşı ruhunu ön plana çıkartan bir anlayış içerisinde. Yedi düvele karşı nasıl mücadele veriyorsa bugün de aynı kararlılığını ve mücadelesini vatan hainlerine karşı verdiğini ve vereceğini gösteriyor." görüşüne yer verdi.

Giresun

Giresun'da Atatürk Meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ise meydana kurdukları çadırlarda demokrasi nöbeti sürdürdü.

Vali Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy da meydandaki bazı çay ocaklarında vatandaşlarla sohbet edip çay içti.

Öte yandan, Giresun Ülkü Ocakları tarafından darbe girişiminde şehit olanlar için Hacı Miktat Camisinde Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Yağlıdere ilçesinde de merkez meydanında toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. İlçe Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek şehitler için dua edildi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, FETÖ'nün darbe girişiminin ülkenin Kurtuluş Savaşı'ndan beri yaşadığı en büyük bela olduğunu vurgulayarak, "Ama hamdolsun milletimiz siyasi görüş ayırımı yapmadan, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, nereli olursa olsun bu bayrağı tanıyan, bu topraklara inanan, bu devlete güvenen bizim milletimiz tankların üzerine çıktı, tankların önüne durdu. Bizim milletimiz vatanına sahip çıktı, millet oyunu bozdu." dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise vatandaşlardan geceleri nöbette, gündüzleri de işlerinde olmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Ne zamana kadar? Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümet yetkililerimizin 'hadi evlerinize gidin' diyene kadar. Nöbet devam ediyor ama dediğim gibi ne kendimize zarar gelsin, ne de arkadaşlarımıza, komşularımıza, esnafımıza, hele hele emniyet güçlerimize, silahlı kuvvetlerimize, polisimize, belediyemize, devletimizin organlarına asla ve asla zarar vermeden bunu yapalım. Ben kutlu yürüyüşte, bu kutlu nöbetinizde hepinizi tebrik ediyorum."

Demokrasi nöbetine, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Levent Bozan, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Artvin

Artvin'de, Halit Paşa Camisi önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrağı ile valilik binası önüne yürüdü.

Slogan atan vatandaşlar, burada demokrasi nöbeti bekleyişini sürdürdü. Maketten yapılan "Halkın Tankı" yazılı tank ve "FETÖŞ Savar" yazılı füze ise dikkat çekti.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti 22. Dönem Artvin Milletvekili Orhan Yıldız ile daire müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gümüşhane

Gümüşhne'de Atatürk Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Protestoya, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden programda, Kur'anı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Vatandaşlar, darbe girişimine ilişkin slayt gösterisi izledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Pektaş, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhaneli vatandaşlarla birlikte meydanlarda slogan attıklarını söyledi.

Haberi alır almaz Gümüşhane Valisi Okay Memiş'i aradığını anlatan Pektaş, "Bu haberi alır almaz sayın valimiz, 'böyle bir kalkışma var ama biz jandarma komutanımızla, emniyet müdürümüzle, başsavcımızla birlikteyiz. Biz cumhurbaşkanımızın milletimizin emrindeyiz. Böyle bir kalkışmayı asla tanımıyoruz' dediler. Sizlerin huzurunda onlara teşekkür ediyorum." dedi.

Bu arada, düğün salonundan çıkarak demokrasi nöbetine katılan Hamza ve Sema Karabulut çifti, demokrasi mücadelesine destek verdi.

Damat Hamza Karabulut, mutlu günlerinde, vatanlarının ve milletin yanında olmak istediklerini belirterek, "Vatanımıza milletimize hayırlı bir evlat olarak buradayız. Bu zor günümüzde burada bulunarak görevimizi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu demokrasi nöbetlerinde biz de onları yalnız bırakmadık. Bu mutlu günümüzde onların yanında yer aldık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane AK Parti Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title