Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) ve Bulgaristan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BGSAM), FETÖ mensuplarının darbe girişimini lanetledi.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) ve Bulgaristan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BGSAM), FETÖ mensuplarının darbe girişimini lanetledi.

BULTÜRK Başkanı Rafet Ulutürk yaptığı yazılı açıklamada, derneğin ve BGSAM'ın birçok aydın ve akademisyenlerle anavatanları Türkiye Cumhuriyeti'nde 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen kanlı askeri darbe kalkışmasını bütün üyeleri ve soydaşlarını adına kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Türkiye'yi Orta Çağ karanlığına itmek isteyenlerin karşısında olduklarını vurgulayan Ulutürk, her zaman Türkiye devletinin ve halkının yanında olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimini durdurma çağrısını duyar duymaz sokaklara ve meydanlara çıktıklarını belirten Ulutürk, etkinliklere katılmaya devam ettiklerini aktardı.

OHAL kararına tam destek verdiklerini belirten Ulutürk, "OHAL durumunu hak ve özgürlüklerimizi savunmak, yasal haklarımızın çiğnenmesine yol vermemek, yaşadığımız semtlerde, şehrimizde ve ülkemizde huzur ve güvenlik tesis etmek için alındığına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ulutürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin daha büyük ve daha güçlü olması halinde Bulgaristan'daki kardeşlerin de o kadar huzurlu ve emin yaşayacaklarına inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ve Bakanlar Kurulu'nun tüm kararlarına ve çağrılarına bundan böyle de uyacağımızı, demokratik düzeni korumaya yönelik her davete her an uymaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz. Devlet ve kamu kurumlarımız, vicdanlarını ve ruhlarını 'üstün akıl' olarak bilinen hain dış güçlere satmış, Pensilvanya'da gizlenen FETÖ çetecilerinden ve paralelci darbeci taşeronlarından tamamen temizleneceği güne kadar OHAL güçlerinin yanında olacağımızı ve hiçbir desteğimizi esirgemeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title