Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yüksekova ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, darbe girişimine tepki gösterildi.

Merkez İhsaniye Camisi'nde Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Okyay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşla saf tuttu.

Vatandaşlar, cuma namazının ardından darbenin bastırılması sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

Namazın ardından Hükümet Konağı önünde ellerinde Türk bayrakları ile vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı. Burada açıklama yapan Çenet, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimini hatırlatarak, milli iradeye saldırı yapıldığını söyledi.

Milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin bombalandığını anımsatan Çenet, şöyle konuştu:

"Sokaklarda sivil halkımızı katlettiler. Bu hadiseyi Yüksekova halkı ve yönetimi olarak kınıyoruz. Maalesef kaynağını anayasadan almayan, devlet yetkisini kullanmak üzere ülkemizin birlik ve birliğini tehdit etmişlerdir. Burada ilk andan itibaren valimizin önderliğinde gerekli tedbirler alınmış, emniyet ile jandarma kuvvetlerimize ve Türk Silahlı Kuvvetler içindeki vatansever subaylarımıza gerekli talimatlar verilerek tedbirler alınmıştır. İçimizde şüpheli görülen, yanı başımıza kadar sızan, maalesef birlikte çalıştığımız bazı terör örgütü mensupları şu anda gözaltına alınmış, haklarında hukuki işlem devam etmektedir."

O gece büyük bir destan yazıldığını, milletin iradesine sahip çıktığını kaydeden Çenet, şunları söyledi:

"Millet, cumhurumuzun başı Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tertibi, bu oyunu boşa çıkarmıştır. Bizler Yüksekova olarak milli mücadele kahramanlarımıza, İstanbulumuz, Ankaramız, Konyamız, Malatyamızda ve bütün şehirlerimizde canını seve seve veren bu değerli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler birlik ve bütünlüğümüzü milletin gücünden alıyoruz. Bu kenetlenmeyi bir kez daha göstermek için bir araya geldik. Bugün cuma namazının ardından şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettik. Allah kabul etsin. Bundan sonra da burada kamu hizmetlerini vermeye, vatandaşlarımızla kol kanat germeye, kenetlenmeye devam edeceğiz. Bizler bir oldukça iyi olacağız. Buraya gelerek milli iradeye sahip çıkan Yüksekova'nın kadirşinas halkına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova AK Parti İhsaniye Politika Güncel Haberler

title