Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Adilcevazlı vatandaşlar 15 Temmuz akşamından bu yana demokrasi nöbetini aralıksız sürdürüyor.

Adilcevazlı vatandaşlar 15 Temmuz akşamından bu yana demokrasi nöbetini aralıksız sürdürüyor.

Belediye Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun, Ak Parti İlçe Başkanı Hamdi Tutçu, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile vatandaşlar yoğun destek veriyor.

Başkanı Gürsoy, burada yaptığı konuşmada, ülkenin 15 Temmuz gecesi tarihinin en ağır saldırılarından birine maruz kaldığını belirtti.

Türkiye'nin demokratik yapısı, anayasal düzeni, parlamenter sistemi, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesinin hedef alındığına dikkati çeken Gürsoy, şöyle konuştu:

"Ülke yönetimini gayrimeşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üzerinde dış güçlere bağlı bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla başlatılan bu kalkışma, yine milletin bizzat kendisi tarafından bastırılmış ve akamete uğratılmıştır. Türkiye'nin seçilmiş, meşru Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak, hayatına kastetmek, meşru hükümeti devirmek, meşru parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişiminin, yıllardır devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır."

Cumhurbaşkanı, meclis, hükümet, polis ve ordunun emir, komuta zincirine bağlı şerefli unsurlar ile milletin dirayetle kalkışmayı kısa zamanda durdurduğunu anlatan Gürsoy, "Ülkeyi bir uçurumun kenarından döndürmüşlerdir. Türkiye, demokrasi konusundaki inancını, ısrarını uzun yıllardır sürdürmektedir." dedi.

Gürsoy, konuşmasının sonunda günlerdir demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara da teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanı Tutçu ise meydanları boş bırakmayacaklarını, parti binasında da nöbete devam ettiklerini ifade ederek, "Son hain temizlenen kadar Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın ikinci emrine kadar vatandaşlarımızla meydanlarda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Demokrasi nöbetinde, Adilcevaz Belediyesince meydandaki vatandaşlara ücretsiz çay ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Necati Gürsoy AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title