Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kocaeli Kandıra 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı ve Garnizon Komutanlığı önüne iş makineleri çekilmesi görüntüleri. Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı girişine de iş makineleri çekilerek barikat kurulması görüntüleri. Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti Sosyal medyadaki çeşitli iddialar üzerine vatandaşlar bazı kentlerde askeri birliklerin girişlerinde toplandı, buralara kamyonlar ve iş makineleri çekildi Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kocaeli Kandıra 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı ve Garnizon Komutanlığı önüne iş makineleri çekilmesi görüntüleri.

Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı girişine de iş makineleri çekilerek barikat kurulması görüntüleri.

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti

Sosyal medyadaki çeşitli iddialar üzerine vatandaşlar bazı kentlerde askeri birliklerin girişlerinde toplandı, buralara kamyonlar ve iş makineleri çekildi

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, o günden bu yana her akşam alanlara adeta akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı 7'den 70'e binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıktıklarını gösterdi.

- Askeri birliklerin önüne iş makineleri çekildi

Bu arada, sosyal medyadaki çeşitli iddialar üzerine vatandaşlar Bolu, Düzce, Kocaeli, Tekirdağ, İzmir, Malatya ve Kırklareli'nde askeri birliklerin önünde toplandı. Söz konusu alanlara polis ekiplerince kamyonlar ve iş makineleri çekildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem aldı. Kırklarelin'de polis, 55. Mekanize Pİyade Tugay Komutanlığı önünde tedbir amaçlı beklemeye başladı.

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde tedbir amaçlı iş makineleri konuşlandırıldı. Çevik kuvvet ekipleri de TOMA'larla önlem aldı.

Bolu'da da vatandaşlar iddialar üzerine valilik binası önüne akın etti. Polis ekipleri de valilik binasının girişlerine iş makineleri ve kamyonları konuşlandırdı.

Kocaeli Kandıra 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı ve Garnizon Komutanlığı önüne iş makineleri çekildi. Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı girişine de iş makineleri çekilerek barikat kuruldu.

Düzce'de kamu kuruluşları ve kent merkezinin girişlerine iş makineleri yerleştirildi. İtfaiye ekipleri de kritik noktalarda bekletiliyor.

Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı önü ve bağlı yollar ise darbe girişiminin ilk gününden itibaren iş makineleriyle kapalı halde bulunuyor. Altay Kışlası önüne de giriş ve çıkışların kapatılması için iş makineleri çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Garnizon Komutanlığı Kandıra Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title