Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta meydanlarda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta meydanlarda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Manisa'daki Manolya Meydanı'na akın eden vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atıp tepkilerini dile getirdi.

Meydandaki gruba seslenen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, demokrasilerde tek belirleyici unsurun halk olduğuna dikkati çekti.

Her şeye halkın karar verdiğini belirten Özdağ, şunları kaydetti:

"Demokrasilerde bütün rolleri, bütün senaryoları halk yazar, dağıtır. Kimin iktidar olacağına, kimin muhalefet olacağına siz karar verirsiniz. Başka kimse karar veremez. Vermek istediler, direndik. Çerkez'ine, Azeri'sine, MHP'lisine, CHP'lisine, AK Parti'lisine herkese teşekkür ediyorum. Manisa bir bütün, demokrasiye sahip çıkacağız. Namusumuza sahip çıkacağız. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demeye devam edeceğiz. Top, uçak nereden gelirse gelsin, iman dolu göğsümüzü siper edeceğiz."

Fransa'dan tatil için kendisi gibi tıp doktoru olan eşi Brigitte Djlelati ile Manisa'ya gelen ve "demokrasi nöbeti"ne katılan Ratib Djlelati ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatillerini ağabeyi Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Ammar Hekimoğlu'nun yanında geçirdiklerini söyledi.

Kentte 15 gün daha kalacaklarını ifade eden Djlelati, bu süreçte her akşam "demokrasi nöbeti"ne destek vermek istediklerini anlattı.

Demokrasiyi desteklemek ve Türk halkının yanında olduklarını göstermek için meydanda olduklarını dile getiren Djlelati, Türkiye'ye büyük haksızlık yapıldığına inandıklarını ifade etti.

Brigitte Djlelati de demokrasiyi desteklemek için meydanlarda olmak istediğini vurguladı.

Ammar Hekimoğlu ise Fransa'da yaşayan iki kardeşi olduğunu ve ağabeyinin de Türkiye'ye geleceğini aktararak, şöyle konuştu:

"Biz 4 kardeş, 20 yıl önce Suriye'den göç ettik. Bir kardeşim Amerika'da doktor, diğeri de işte buraya gelen Fransa'daki. Her yıl buraya gelirler, ben de yıllık izne çıkarım ama bu sene izinler iptal olunca öyle olmadı. Onlar, benim gibi çok sevdikleri Türk halkına destek için meydandalar. Annem ve babamla bütün aile olarak demokrasiyi ve Türkiye'yi desteklemek için buradayız. Halkımızla sokağa çıkıyoruz. Darbe girişimi gecesi de bütün aile olarak sokağa çıktık."

Denizli

Denizli'nin Delikliçınar Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde meydanda bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Darbeye karşı tek ses, tek yürek olmayı sürdüren vatandaşlar, mehter takımının marşlarına eşlik etti. Darbe girişiminde şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim hatminin duası da yapıldı.

"Demokrasi nöbeti" tutanlardan Hakan Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi için meydanlarda olduklarını belirtti.

Millet iradesinin üzerinde bir güç tanımadıklarını vurgulayan Tekin, "Hainler hangi gücü kullanırsa kullansın bu milleti sindiremeyecek. Ülkemizde bu ezanın dinmemesi, bu bayrağın inmemesi için meydanları boş bırakmayacağız." dedi.

Meydanda 15 Temmuz'dan bu yana nöbet tuttuklarını bildiren Arife Bilgin, "Yorulmak ve yılmak yok. Olağanüstü hal kararı alan büyüklerimizin bu FETÖ'yü bitireceğine inanıyorum. Meydanlardan ne zaman ayrılacağımız söylenene kadar demokrasi nöbetini sürdürmeye kararlıyız." diye konuştu.

Aydın

Aydın'da toplanan her yaştan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto için "demokrasi nöbeti" tuttu.

Atatürk Kent Meydanı'ndaki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini de taşıyarak, "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Meydandaki alana, "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı" yazılı dev pankart asıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolunda ilerlediklerini, bu doğrultuda vatan ve devlet için alanlarda nöbet tuttuklarını anlatan katılımcılardan Mustafa Ulaş, "İlk günden beri nöbet tutuyoruz. Sabahlara kadar alanlardayız. Namazımızı kılıp öyle evimize gidiyoruz. 'Uzun adam'ın yolundayız. Bunları (FETÖ'yü) daha önceden tanıyorduk ama bu kadar alçalabileceklerini düşünmemiştik. 80 darbesini gören birisiyim. Böyle bir şey görmedim. Bunlar kime hizmet ediyor, bilemiyorum." açıklamasında bulundu.

Uşak

Uşak'ta kent meydanını dolduran vatandaşlar, slogan ve dualarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Ellerindeki pankartlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete desteklerini bildiren vatandaşlar, Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan mehter gösterisini izledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, her yaştan vatandaşın "demokrasi nöbeti" için meydanlara geldiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Uşaklılar demokrasiye hep birlikte sahip çıkıyor. Bu millet, Çanakkale'de nasıl bir ve beraber olduysa şimdi de hainlerin ülkeyi bölmek için yapmak istediği darbe girişimi karşısına, Cumhurbaşkanı'nın, hükümetinin arkasında kahraman ordusu ve destan yazan polisiyle dikilmiştir. Binlerce kişi devleti, vatanı, toprağı için alanlarda bekliyor. Her birine teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Denizli Uşak Politika Güncel Haberler

title