Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Kilis'te protesto gösterileri sürüyor.

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak namaz kıldı.

Katılımcılar, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Çocuk ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan, yollarda da çok sayıda vatandaş araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atan vatandaşlar, darbeciler aleyhinde sloganlar attı.

Etkinlikte Türk Kızılayı da vatandaşlara meyve suyu, çikolata, su ve kek ikram etti.

Çok sayıda vatandaşın meydanlarda Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.

Bu arada 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde toplanan ve hareketlilik olduğunu iddia ederek yolu kapatmak isteyen bir grup, askeri yetkililerin araya girmesiyle dağıldı.

Harran Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında okunan mevlitin ardından dua edildi ve kurban kesildi.

Adıyaman

Adıyaman'da ise darbe girişiminin ardından, Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürüyor.

Vatandaşlar, tepkilerini ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla gösterdi.

Valilik önündeki protestoda, ezan ve Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Malatya

Malatya'da, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Yeni Cami ve Valilik önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, tepki gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının hoparlörlerden verildiği kent merkezinde vatandaşlar, sabaha kadar "Demokrasi nöbeti" tutuyor.

Vatandaşlar, hoparlörlerden çalan mehter marşına da zaman zaman eşlik ediyor.

Bu arada yoğun kalabalıktan dolayı İnönü Caddesi trafiğe kapatıldı.

Gaziantep

Gaziantep'te de "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Demokrasi Meydanı'na gelen binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütü ve darbe girişimini protesto etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şubesi üyesi 400 muhtar ve protokoldekiler, halkı selamladı.

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, burada yaptığı konuşmada, halkın dik duruşu ile bir destan yazdığını ve bu destanın tek kahramanın millet olduğunu söyledi.

Kutsal vatanı asla teröristlere ve cuntacılara teslim etmeyeceklerini belirten Koçer, "Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanlardan sakın ayrılmayalım. Çünkü her an her şey olabilir. Bizler ki gazilerin çocuklarıyız. Yemeyiz, içmeyiz ama nöbetten vazgeçmeyiz" dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Ökkeş Titiz de kentin 6 bin 317 şehit vererek 'Gazi' unvanı aldığını hatırlattı. Son nefeslerini verene kadar vatanı vermeyeceklerine yemin ettiklerini belirten

Titiz, vatandaşların meydanlardan ayrılmaması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından mehter takımı gösteri sundu.

Kilis

Kilis'te ise Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kilis Valiliği ve Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Biz buradayız hainler nerede?" sloganları atarak, tekbir getirdi. Gaziantep Şahinbey Belediyesi mehteran takımı gösteri yaptı.

Meydanda toplanan kişilere, Kilis Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Katar ve Türk Kızılayı çeşitli ikramlarda bulundu. Kamu binaları ve evler ise Türk bayraklarıyla donatıldı.

Etkinliğe katılanlardan Katar Kızılayı Türkiye Koordinatörü Dr. Musab Breij, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum olarak Kilis'te olduklarını belirtti.

Demokrasi için nöbet tutan Türk vatandaşlarına destek vermek üzere meydanlara indiklerini ifade eden Breij, Türklerin yanında olduklarını göstermek adına bugün çeşitli ikramda bulunduklarını aktardı.

Vatandaşlardan Cuma Kaya ise Türk milletinin tarihine bakıldığında gittiği her bölgeye barış ve medeniyet götürdüğünü ifade etti.

"Şimdi vatanımız bu halde iken evimizde rahat bir oturmamız bize uygun bir hareket değildir. Ne inancımıza uygundur ne de vatandaş olarak bize yakışan bir hareket değildir. Kardeşlerimiz tankların altında ezilirken biz evde oturmamız bize yakışmaz" diyen Kaya, kendilerinin de meydanlarda olduklarını kaydetti.

Fatma Koyuncu da darbe girişiminin olduğu ilk gün çok korktuğunu ancak yaşlı olmasına rağmen kendisini meydanlara attığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tamam" demesine kadar nöbete devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Gaziantep Adıyaman Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title