Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından paralel yapıyla daha güçlü mücadele edeceklerini söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından paralel yapıyla daha güçlü mücadele edeceklerini söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Çanak, Fatsa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, paralel yapıyla mücadele kapsamında yoğun bir gözaltı, tutuklama ve açığa alma olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok önemli bir süreç atlattığını ifade eden Milletvekili Çanak, "Özellikle sağduyulu halkımızın ülkeye sahip çıkmasıyla ve güvenlik güçlerimizin mücadelesiyle darbe püskürtülmüştür. Gündüz saatlerinde milletvekili arkadaşlarımızla mecliste, hava kararınca da meydanlara inerek halkımızla birlikte demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyoruz. Hükümet olarak acil ve hızlı adımlar atıyoruz. Her geçen günde hayat normale dönmeye devam ediyor. Meclisimize sivil toplum kuruluşlarından ve derneklerden geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor." diye konuştu.

Paralel yapıyla daha etkili mücadele edeceklerine dikkat çeken Çanak, "Bizler paralel yapıyla zaten mücadelemizi sürdürüyorduk. Yalnız 15 Temmuz'dan sonra paralel yapıyla ilgili istihbaratımız ve polis teşkilatımız üzerine düşeni yerine getirmeye çalışıyor. Paralel yapıyla ilgili ciddi bir çalışma yürütülüyor ve somut deliller ışığında görevden almalar ve gözaltılar yapılıyor. Paralel yapı bitene kadar ve insanların bu kurumda çalışmasının önüne geçilene kadar bu mücadele sürecek." diye konuştu.

17 ve 25 Aralık sürecinde paralel yapının amacının gün yüzüne çıktığını ifade eden Çanak, bu tarihten sonra örgütle bağını kesen kişiler ile kesmeyenleri ayrı kefelere koyacaklarına vurgu yaptı.

Vatandaşları müsterih olmaya davet eden ve ak ile kara koyunun tespit edileceğini anlatan Çanak, şöyle devam etti:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesinde bir süreç yönetiliyor. Dönemin hassasiyetini de gözardı etmemek lazım. Devletimizin çok güçlü bir istihbarat yapısı var. Şuan da meselenin hassasiyetinden dolayı yoğun bir açığa alma ve tutuklama var. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Suçu olmayan kişilerle, bu örgüte hizmet eden, bunlarla yol yürüyen kişiler ayrıştırılacak. Bu örgütle dolaylı yada doğrudan ilişiği bulunan kişiler eğer örgütle bağını kopardıysa güvence altında olacaklar. Bu gözaltılar ve tutuklamalar devletin içine sızmış ve ülkeyi idare etmeye çalışan gerçek suçlular içindir. Yapılan istihbarat değerlendirmeleri ve alınan bilgiler ışığında yapılan yargılama ile gerçek suçlular ile dolaylı yoldan bu örgütle irtibatı bulunan kişiler ayrı kefelere konulacaktır. Kısacası iyiyle kötü ayrılacak ve hak eden cezasını çekecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Oktay Çanak AK Parti Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title