Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

BOLU/ Bolu ve Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Bolu'da şehit polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın anılması ile FETÖ'yü protesto için yürüyüş ve mevlit programı düzenlendi.

Kalmış'ın Beşkavaklar Mahallesi Hastane Bulvarı üzerinde bulunan babaevinin önünde toplanan vatandaşlar, buradan önce Kent Meydanı'na daha sonra da Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüşe katılan binlerce kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Asker polis kardeştir ayıran kalleştir.", "Dik dur eğilme bu halk seninle" sloganları attı.

Kortejle birlikte Belediye Meydanı'na gelen vatandaşlar burada İstiklal Marşı'nı okudu.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, alanda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunmasının üzerinden 5 gün geçtiğini anımsatarak, "Beş gündür ülkenin birliği ve beraberliği, milletimizin geleceği ve istikbali adına burada sabahlara kadar bekliyorsunuz. Sizler Türk siyasetinin, ülke siyasetinin, bugünü ve yarınları adına, milletimizin birliği ve beraberliği adına, darbelere karşı durmak adına, beş gündür burada nöbet tutuyorsunuz." şeklinde konuştu.

Doğanay, Türk milletinin darbelere nasıl karşı durulacağını ve ülkesinin devlet başkanına nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdiğini ifade ederek, "Burada, tüm illerimizde ve tüm Türkiye'de bunu gösteriyorsunuz. Tüm dünya şu an bizi izliyor. Ülkemiz üzerinde hayalleri olanlar, Türkiye'de farklı projeleri uygulamaya kalkanlar bunları izliyor. Ama bu aziz ve necip millet bütün oyunlarım hepsini teker teker bozdu." diye konuştu.

Konuşmasında, Gezi Parkı eylemlerini organize eden ve gerçekleştirenlere de seslendiğini kaydeden Doğanay, "Bu ülkede 10 tane ağaç için gezi eylemlerini başlatanlara sesleniyorum. Bu millet bir haftadır sokakta. Türkiye'nin her tarafında sokakta. Bir tane cam kırılmadı. Bir tane taş atılmadı. Bir tane taşkınlık olmadı. İşte Türk milleti bu, işte Türk milletinin gerçeği bu. Çünkü bizler hayatımıza, yaşantımıza, geleceğimize peygamber efendimizi, kendisini ve hayatını hep örnek aldık." ifadesini kullandı.

Bolu'da düzenlenen demokrasi yürüyüşü ve nöbetine katılan, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında görev yaptığı esnada 2012 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanarak gazilik unvanını alan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Övünç Madalyası verilen Jandarma Uzman Çavuş Özer Bay, gazetecilere yaptığı açıklamada çok şaşkın olduğunu ifade etti.

Gazi olduğu çatışmada karşıdan gelen 4 kişilik grupta yer alan bir kişinin askeri kamuflaj giydiğini kendisinin de ona ateş etmekte tereddüt ettiği için gazi olduğunu anlatan Bay, "İlk başta yürüyen şahıs askeri kıyafet giymişti. Aynı benim gibi giyinmişti. Arkadaşlarım ateş etmekte tereddüt etti. 'Bunlar kim' dedi. Ben döndüm baktım ben de askeri kıyafetli olduğunu görünce acaba bize destek grubu mu geldi diye düşündüm. Daha sonra arkasındaki şahsı görünce ilk ateşi de onun arkasındaki açtı ve ben yaralandım. Ondan sonra biz de ateşe başladık. Orada onları imha ettik." şeklinde konuştu.

"Gazi olmama neden olan teröristler darbe yapmaya çalışan arasında fark yok"

Bay, kendisinin gazi olmasına neden olan oradaki kamuflajlı teröristle 15 Temmuz akşamı darbe yapmaya çalışanlar arasında hiçbir fark olmadığını belirterek, "O PKK'lı ise bunlar da FETÖ örgütünün mensupları. Onlar da askeri kıyafetle saldırdılar halkımıza. Güneydoğu'da destanlar yazan Polis Özel Harekatı da bombaladılar, katlettiler. Milletimizin üzerine tanklarla yürüdüler. Bunların hesabı elbet sorulacak. Benim tek isteğim. Tek düşüncem, bunlara da, PKK terör örgütü mensupları ile aynı şekilde davranılması. İdam gelecekse her iki grubun da idam edilmesi." dedi.

Güneydoğu bölgesinde görevde bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında görev yapan silah arkadaşlarının 15 Temmuz akşamı kendisini aradığını dile getiren Bay, "Benim görev yaptığım Bolu 2. Komando Tugayı'nın taburu, Aktütün karakolunda görev yapıyor. Buradan onlara sevgilerimi gönderiyorum. Komando arkadaşlarımın moralleri çok bozuk. 15 Temmuz gecesi beni aradılar. 'Ağabey biz kimin emri altındaydık, bilemedik. Şimdi ne yapacağız' diyorlardı. Kardeşlerim morallerini hiç bozmasınlar. Halkımız iyi ile kötüyü ayırt edebiliyor. Kimin ne yaptığının herkes farkında. Onlara kutsal görevlerinde başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bolu'da demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini vurgulayan Bay, "Bizim burada olduğumuzu dünya alem görsün. Türk'ün gücünü unutmasınlar. Milletin gücünü unutmasınlar. Biz bu nöbeti sayın cumhurbaşkanımız emir verinceye kadar devam ettireceğiz" dedi.

Karabük

Safranbolu ilçesi Sadri Artunç Caddesi üzerinde toplanan binlerce kişi, FETÖ aleyhinde slogan attı. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli dövizler taşıyarak Misak'ı Milli Meydanı'na kadar yürüdü. Bazı kulüp üyeleri, özel tasarlanmış araçlarıyla konvoy yaparak korna ve siren sesleri eşliğinde yürüyen vatandaşların arkasından ilerledi.

Meydanda konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece hiçbir kuvvetin amacına ulaşamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy da Türkiye'nin insan hakları anlayışını ve ekonomik gelişmesini sona erdirmek isteyenlerin bundan sonra hiçbir girişimde bulunamayacağını ifade ederek ikinci bir emre kadar demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından meydanda yatsı namazı kılındı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Karabük Bolu PKK Politika Güncel Haberler

title