Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KKTC'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

KKTC'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek isteyen kalabalık, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde toplandı.

Ellerindeki Türk ve KKTC bayraklarını taşıyan protestocular yaşananlara tepki göstererek, FETÖ aleyhinde sloganlar attı.

Gösteriye Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da katıldı.

Kanbay, burada yaptığı konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün alçaklığının ne boyutlara vardığının görüldüğünü söyledi. Artık bu yapının temizleme zamanının geldiğini ifade eden Kanbay, bunun devletin ve hükümetin halkın gücüyle başaracağını kaydetti.

Büyükelçi Kanbay Türk milletinin geçmişte birçok zorluklardan, sıkıntılardan geçtiğini belirterek, Türk milletinin hepsinin üstesinden gelmeyi başardığını dile getirdi.

Bunun kolay yapılcak bir iş olmadığına işaret eden Kanbay, "Maalesef bu kanserin, bu hastalığın devletin ve toplumun her kesimine yerleştiğini yüreğimiz kan ağlaya ağlaya görüyoruz. Onun için bu biraz zaman alacak. Bu isyanın, bu alçakça teşebbüsün başladığı andan itibaren sizi devlete, millete, hükümete gösterdiğiniz destekten ve güçbirliği yapmanızdan dolayı yüce devletimiz adına, sevgili hükümetimiz adına takdir ve şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Bu güç birliğinin, akıl birliğinin ve ruh birliğinin hiçbir zaman kaybedilmemesi gerektiğini kaydeden Kanbay, şunları söyledi:

"Korkması gereken o hainler, o alçaklardır. Zayıflaması gereken yok olması gereken onlardır. Telaşa kapılması gereken yine onlardır. Biz başımız dik güçbirliği içinde bunları ortadan kaldıracağız. Bunun başka yolu yok. Bundan sonra daha uyanık olacağız. Daha dikkatli olacağız. Bize yönelik alçaklıkları, tehditleri bu boyuta varmadan yakalayıp daha önceden üstesinden gelmenin yolunu bulacağız. Bu hastalık 40 yıldır, 50 yıldır bu devletin içine giriyor. Maalesef çok geç kalmışız. Bunun bir an evvel üstesinden gelmemiz lazım. Vatandaşların son bir hafta içerisinde göstermiş olduğu bu cesaret, sizlere olan güvenimizi on kat daha artıran bu eylemleriniz, bu dayanışmanız, güzel sonuçlar edeceğimizin en güzel delilidir."

Katılımcılar, konuşmaların ardından demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Lefkoşa Büyükelçiliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title