Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Van'da 58 sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Van'da 58 sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kurtuluş Parkı'ndaki 120 Vanlı Kahraman Çocuk Anıtı önünde toplanan 58 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde bayraklarla, "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbeye karşı omuz omuza", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Darbeye hayır" ve "Vanlılar burada darbeciler nerede" şeklinde slogan atarak, yürüyüşe geçti.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinden, Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan kalabalık, buradan da Beşyol Meydanı'na yürüdü.

Vatandaşların Türk bayraklarıyla süslenmiş araçlarıyla korna çalarak destek verdiği kalabalık, FETÖ darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Alanda toplanan vatandaşlara seslenen Van Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, milletin arasına fitne tohumları ekmeye çalışan, ayrımcılık yapmaya çalışan nice güruh ve gruplar gördüklerini belirterek, Türk halkının devletine, milletine ve geleceğine sahip çıktığını ifade etti.

Van halkının Anadolu'nun diğer şehirlerinde olduğu gibi Türk bayraklarıyla meydanları doldurduğunu vurgulayan Çiçekli, "Sizler bu güzel birlik ve beraberliği gösterdiğiniz sürece, Fetullahçı Terör Örgütü, PKK terör örgütü, diğer terör örgütleri ve bize dost görünüp aramıza fesat karıştırmaya çalışan devletler amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu birlik ve beraberlik muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada en büyük gücümüz olacaktır. Allah sizlerden razı oldun." dedi.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ise halkın bayrağına sahip çıktığını, gösterilen birlik ve beraberliğin tüm milletlere örnek olduğunu belirtti.

Van halkının sivil toplum örgütleriyle kenetlenerek, demokrasiye sahip çıktığını anlatan Soğanda, "Halk alanlara inerek bu darbecilere dur dedi. Bugün beş gündür demokrasi nöbetindeyiz. Burada halk, iradesine ve cumhurbaşkanına sahip çıktı. Halkın vergileriyle alınan silahların halka karşı kullanan darbecilere halk iyi bir ders verdi. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozamasın." diye konuştu.

Demokrasi nöbetinin sabah saatlerine kadar süreceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zahir Soğanda Çiçekli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
title