Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çorum'daki 16 belediye başkanı, yayımladıkları ortak bildiriyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Çorum'daki 16 belediye başkanı, yayımladıkları ortak bildiriyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe girişiminin ardından bir araya gelen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Bayat Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca'nın imzasıyla ortak bir deklarasyon yayımlandı.

Darbe girişiminin Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulanan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"İçimizde büyüyen ve bütün kurumların kılcal damarlarına kadar işleyen bir ihanet şebekesi, devletin temellerine dinamit koymuş ve milletin derin bir endişeye sevk etmiştir. Mehmetçiğin şerefli üniforması içine gizlenen FETÖ'cü teröristler, aklın ve vicdanın almayacağı birer ölüm makinesine dönüşmüş, kendilerine emanet edilen silahları devletine ve milletine doğrultmuştur. Birlik ve beraberliğimize kastedenlere kararlı ve dik durduk, Cumhurbaşkanımızın, TBMM'nin, hükumetimizin, siyasi partilerimizin cesur ve kararlı duruşu milletimizi harekete geçirmiş, Türkiye darbeye karşı tek yürek olmuştur. Mülki idaremiz, polisimiz, basınımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz milletimiz, tereddüt göstermeden demokrasiyi savunma hattını kurmuş ve kısa sürede mevzilerdeki yerini almıştır."

Türk milletinin birlik ve beraberliğine kasteden alçaklara, milletin hep birlikte 'dur' dediği belirtilen bildiride, "Türkiye'yi korkuya ve kaosa sürüklemeyi hedefleyen küresel projeyi kısa sürede paçavraya çevirdik. Dünya tarihinde, eşine ender rastlanabilecek bir karşı duruşla, tüm darbeciler ve destekçilerine hiç ummadıkları bir zillet yaşattık. Milli iradeye karşı yürütülen bu alçak kalkışmayı lanetliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"Hastalık ve ihanet üreten anlayışların terk edilmesi elzemdir"

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına anında cevap vererek, evlerinden, iş yerlerinden, araçlarından bir nehir gibi meydanlara, barikatlara koşan vatandaşlara teşekkür edilen bildiride, gözünü kırpmadan, ihanetin üstüne yürüyen kahraman emniyet güçlerine de ayrıca teşekkür edildi.

Belediyede çalışan FETÖ ile bağlantılı personelin de en kısa sürede bertaraf edileceği bildirilen deklarasyonda, "Gün, birlik ve beraberlik günü. Gün yeniden toparlanma, daha güçlü bir Türkiye için inançla ve kararlılıkla yola çıkma günüdür. Devlet yapımızdaki ve yasal çerçevedeki zaafların bertaraf edilmesi, hastalık ve ihanet üreten anlayışların terk edilmesi elzemdir. Belediye başkanları olarak bizler de bunun gereğini en kısa sürede yapacağız." ifadelerine yer verildi.

Vali Kılıç'tan başkanlara teşekkür

Belediye başkanları yayımladıkları bildiri sonrasında Vali Necmeddin Kılıç'ı ziyaret etti. Vali Kılıç, başkanlarla düzenlediği basın toplantısında, Çorum halkına ve Çorumluları temsil eden belediye başkanlarına teşekkür etti.

Anadolu coğrafyasında yaşamanın bir bedeli olduğunu ve Türk milletinin bu bedeli nesiller boyunca ödemek zorunda kaldığını ifade eden Kılıç, "Nesiller boyunca bayrağımız en yukarılarda dalgalansın diye bayrağımız solmasın diye kan döktük. Bu bin yıllık süreçte bu vatan evlatlarının yetiştirdiği yiğitlerimiz coğrafyanın her tarafında devletin bekası için vatan için millet için din için destanlar yazdılar." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin tarihte görülen en alçak ihanet girişimi olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Devletimizi korumak için, anayasal düzenimizi korumak için, vatanımızı korumak için inanılmaz refleks gösterdiler. Birlik ve beraberlik en üst düzeydeydi. Tüm devletimizin kurumları tüm belediyelerimiz, akademisyenlerimiz halkımızla sivil toplum kuruluşlarımızla siyasi partilerimizle el ele gönül gönüle omuz omuzaydı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Necmeddin Kılıç Muzaffer Külcü Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title