Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ağrı Ziraat Odası üyeleri (AZOB) tarafından, FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi.

Ağrı Ziraat Odası üyeleri (AZOB) tarafından, FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, AZOB binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi kanlı bir askeri darbe girişimine sahne olduğunu söyledi.

Aydemir, 240 asker, polis ve vatandaşın şehit olduğunu ve binlerce kişinin de yaralandığını anımsatarak, "Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç ve alçak girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Halkımız darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir." dedi.

Türkiye'de demokratik bir kültürün gelişmesinin önündeki en büyük engelin darbe olduğunu ifade eden Aydemir, şöyle konuştu:

"15 Temmuz da nereye gideceği belli olmayan o uzun geceyi, sayın Ağrı Valimiz Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekilimiz Cesim Gökçe ve Emniyet Müdürümüz Metin Turgay Karabulak'ın liderliğinde bütün yönetimimizle cesurca bir demokrasi nöbetiyle geçirdik. Tüm muhtarlarımız çiftçilerimiz 7 sinden 77 ye neredeyse bütün hemşerilerimiz ile birlikte milli iradeye sahip çıktık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sarsılmaz iradesi ve halkımızın cansiperane duruşuyla şükürler olsun ki tüm yurtta bu elim gece atlatılmıştır. Ayrıca herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken darbeye karşı ilk harekete geçenlerden Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar'a da huzurlarınızda şükranlarımı sunmayı borç bilirim. Devletimizin çeşitli kademelerine ve ordumuza sinsice sızmış olan bu karanlık ihanet örgütünün devlet içinden bir an evvel temizlenmesi gerektiğini Allah'a şükürler olsun ki artık herkes idrak etmiştir."

Aydemir ayrıca, "Ağrı Ziraat Odası olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısındayız, Cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanındayız. Ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz, bir daha asla yaşanmaması umuduyla tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

title