Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, yaklaşık 200 balıkçı ve tur teknesiyle İstanbul Boğazı'nda "demokrasi turu"na çıktı.

Sarıyer İskelesi önünde bir araya gelen vatandaşlar Türk bayrakları taşıdı ve cuntacılar aleyhine sloganlar attı. Burada toplanan vatandaşlara hitap eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bugün Sarıyer'de büyük bir buluşma için, demokrasi için toplandıklarını söyledi.

Cuma gününden beri İstanbul'da ve tüm Türkiye'de insanların darbe girişimi karşısında ayağa kalktığını ve milletin kendi geleceğine sahip çıktını vurgulayan Temurci, "Bugün burada toplanabildiysek öncelikle bu buluşmayı borçlu olduğumuz şehitlerimizi minnetle saygıyla anıyoruz. Rabbim onların mekanlarını cennet eylesin. Bu millet küllerinden doğan bir milletir. Siyasi görüşü ne olursa olsun sokağa çıkan, bizimle kol kola ve omuz omuza yürüyen bütün İstanbullulara yürekten teşekkür ediyorum. Bu ülkede vatan, millet, bayrak tehlikeye düşerse, siyasi görüşü ne olursa olsun zulme karşı direneceğimizi, ayakta duracağımızı yürekten ispat ettik." diye konuştu.

Bu milletin Çanakkale Zaferi'nin aynısını darbecilere karşı da gösterdiğini belirten Temurci, basın kuruluşlarına ve diğer siyasi parti üyelerine darbe karşısındaki tutumları dolayısıyla teşekkür etti.

"Türkiye'yi güzel yarınlara taşıyacağız"

Temurci, bir canın dünyaya bedel olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu iş bir siyaset meselesi değildir. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere sesleniyorum. Bu toplantı, bu buluşma AK Parti'nin buluşması değil, bütün kardeşlerimizin buluşmasıdır. Bu ülkenin silahlarını, bu ülkenin tankını bu millete doğrultanlara dersini vermiş bulunmaktayız. Bu buluşma el ele, kol kola bir kurtuluş savaşı mücadelesidir. Onun için bu millet gücünü ispat etti. Milletimiz inanarak, hep birlikte kol kola, omuz omuza yürüdü. Başı kapalısı, başı açığıyla, herkesle E5'te o gece kol kola yürüdük. İstanbul kardeşliğin şehridir. İstanbul Fatih'in, Mustafa Kemal'in, Recep Tayyip Erdoğan'ın şehridir. Bütün değerlerimizle sokağa ineceğiz. Bir daha bu zulmün bu ülkede yaşanmaması için farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, yeniden kurtuluş mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Türkiye'yi güzel yarınlara taşıyacağız."

Darbecilerin kurşunuyla şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Temurci, vatandaşları bir süre daha meydanlarda kalmaya davet etti.

"Terörün arkasında bu paşa kılıklı maşalar varmış"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, darbe girişimi karşısındaki direnişleriyle sıradan bir millet olmadıklarını gösterdiklerini söyledi. Gösterdikleri cesaretten dolayı vatandaşlara teşekkür eden Bayraktar, "Cesur yürekliler, paslı yüreklilere karşı zafer kazanmıştır. Bu senaryo bundan tam 100 yıl önce Çanakkale'de yaşandı. Bütün dünyaya karşı Çanakkale'de bir destan yazdık. Bugüne kadar terörün neden bitmediğini artık hepimiz iyi anlamışız. Terörün arkasında bu paşa kılıklı maşalar varmış." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, vatandaşlara bu zor günlerde birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar cuntacılar aleyhine sloganlar atarak, ellerindeki Türk bayraklarıyla Sarıyer İskelesi'nde bekleyen teknelere bindi. Sık sık mehter marşının çalındığı tekneler, Türk bayraklarıyla süslendi, teknelere "Vatan sana canım feda", "Millet bir bütündür bölünemez", "Sizin çocuklar başaramadı, bizim çocukların sizin dersinizi verdi", "Milletin iradesi tüm darbelerin üzerindedir", "Millet ne derse o" yazılı pankartlar asıldı.

Meşalelerin yakıldığı ve kornaların çalındığı tekneler, Kabataş'a geldikten sonra Sarıyer'e geri döndü.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul AK Parti Türkiye Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title