Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Doğan, TRT ve Doğan Medya Grubu'ndaki meslektaşlarının darbe girişimcilerinin silahlı müdahalesiyle karşı karşıya kalıp, meslek onurunu gözeterek direndiğini bildirdi.

Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Doğan, TRT ve Doğan Medya Grubu'ndaki meslektaşlarının darbe girişimcilerinin silahlı müdahalesiyle karşı karşıya kalıp, meslek onurunu gözeterek direndiğini bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin kabus yaşadığını ifade etti.

Son derece karanlık bir gecede ülkenin askeri darbe girişi ile karşı karşıya kaldığını aktaran Doğan, "Güvenlik görevlilerimizden ve halkımızdan şehitlerimizin olduğu, kara gecede, yüreğimize su serpen olaysa Türk halkının demokrasiye olan inancıyla meydanları doldurup, darbeye karşı tarihi yazılacak bir direnç ortaya koyması olmuştur." ifadelerini kullandı.

Trakya Gazeteciler Derneği olarak, milli iradenin doğrudan hedef alınması, demokratik seçimler sonucunda halkın tercihiyle toplumu yönetme yetkisi alan hükümetin demokrasi dışı müdahalelerle iktidardan uzaklaştırılmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Silahlı darbe girişimleriyle kan dökerek, kendi vatandaşına kurşun sıkılması kabul edilecek bir olay değildir. Kendine asker diyen ne idüğü belirsiz bir terörist grubu tarafından böyle bir darbe girişimi bir kez daha göstermiştir ki, her şart ve koşulda yüreği halkın haber alma hakkından yana çarpan meslektaşlarımız, bu tür bir kara gecede bile bulundukları görev yerlerinde cesur ve kararlılıkla vazifelerini icra etmeye gayret etmişler, sorumluluklarını canları pahasına yerine getirmeye sürdürmüşlerdir. TRT ve Doğan Medya Grubu'ndaki meslektaşlarımız darbe girişimcilerinin silahlı müdahalesiyle karşı karşıya kalıp, meslek onurunu gözeterek direnmişlerdir. Tehdit altında olmalarına rağmen, meslekleri neyi gerektiriyorsa onu yerine getirme kararlılığından asla vazgeçmemişlerdir. Ülkemiz bir daha böyle bir acıyı yaşamamasını temenni ederken, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Doğan Medya Grubu Orhan Doğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title