Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ümraniye ve Başakşehir Belediyesi de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Ümraniye ve Başakşehir Belediyesi de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Ümraniye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle Ümraniye Belediye Meclisinin olağanüstü toplandı, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Meclis, toplantı öncesinde ise Türk bayraklarıyla donatıldı.

Belediye Meclisine başkanlık yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, olağanüstü meclis toplantısının milletin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını umduğunu belirtti.

Milletin kendi değerlerine ve cumhuriyetine karşı yapılan darbe girişimine karşı şaha kalktığını aktaran Can, "Bu başarı milletimizin başarısıdır. Hepimize geçmiş olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza şifalar diliyorum" düşüncelerini aktardı.

Can, konuşmasının ardından Ümraniye AK Parti Grup Başkan Vekili Mahmut Eminmollaoğlu ve Ümraniye CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç'ın imzaladığı ve tüm meclis üyelerinin iştirakiyle kabul edilen milli birlik ve beraberlik deklarasyonunu okudu.

Deklarasyonda şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

O gece Türk milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı yapılacak her türlü girişim; karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Ümraniye halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir."

Millettin müsterih olması istenen deklarasyonda ayrıca, "Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

Şehitlerimizden Ümraniyeli 7 kardeşimiz de bölgemizdeki direniş sırasında hayatlarını kaybetmiştir. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun."

Başakşehir'de siyasi partiler bir araya geldi

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da ilçedeki siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya geldi. Belediyede gerçekleştirilen toplantıda, darbeyi lanetleyen ortak bir deklarasyon imzalandı. Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

"Bizler, aşağıda imzası bulunan, Başakşehir ilçesinde faaliyet gösteren AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Hür Dava partilerinin temsilcileri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, parlamenter demokrasiye ve bizzat siyaset kurumuna, 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı girişimi engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Hepimiz darbe girişimine karşı ortak bir tavırla karşı duruyoruz."

Büyükçekmece Belediyesi şehitler için mevlit okuttu

Bu arada Büyükçekmece Belediyesi, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için mevlit okuttu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, akşam namazının ardından Kuba Camisi'nde okutulan mevlite vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de yaptığı açıklamada, "Bu cennet vatanı bize mekan eyleyen tüm şehitlerimizin, cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, onların kurduğu bu cumhuriyette demokrasinin işlemesi ve yürümesi için canlarını feda eden, darbeye karşı canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, hepsini saygı ve minnetle anıyoruz." ifadesini kullandı.

Mevlitin sonunda şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Başakşehir Belediyesi Büyükçekmece AK Parti Ümraniye Politika Güncel Haberler

title