Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik protestolar sürüyor.

Valilik önünde akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 4 bin kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye slogan attı.

Daha sonra, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı henüz gelişmeler net olarak bilinmediği halde Hakkari'de vatandaşların bir araya gelerek cesaret ve fedakarlık örneği sergilediğini, hain kalkışmanın karşısında adeta aslan gibi durduğunu söyledi.

Türkiye'de o akşam, milletin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanmış, şer odağı haline gelmiş paralel bir yapılanmanın darbe girişimiyle karşılaşıldığını hatırlatan Toprak, şöyle konuştu:

"Halkımız artık bu hain darbelere, kalkışmalara geçit vermeyeceğini gösterdi. Bu kalkışmanın önlenmesinde bir numaralı aktör, rol sahibi sizlersiniz, halkımızdır. Halkımız buna izin vermedi. Canını verdi, tankın altına girdi, kendini ikiye böldürdü, ateşin önünde durdu fakat buna geçit vermedi. Allah hepsinden razı olsun. Emniyet teşkilatımız, gerçekten gözünü kırpmadan ne pahasına olursa olsun buna geçit vermemek için emirler doğrultusunda kararını aldı. Benim tarafımdan da o gece ilgililere bildirildi. 'Böyle bir kalkışmaya kalkarsanız, son mermimize kadar, hepimiz ölene kadar karşınızdayız, size geçit vermeyeceğiz' şeklinde konuştuk."

Toprak, orduda karanlık emellere hizmet etmek için beyinleri yıkanmış kişilerin darbe girişimine, yine Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kahraman askerlerin, komutanların geçit vermediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan "demokrasi nöbetleri"nin süreceğini dile getiren Toprak, Hakkarili vatandaşların hiçbir parti, görüş, dini inanış ayrımı gözetmeksizin meydanlarda olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Toprak, konuşmasının ardından eşi ve çocukları, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yalçın Baysal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ve vatandaşlarla Cumhuriyet, Bulvar ve Konak caddelerinde yürüdü. Vatandaşlar, yürüyüş sırasında "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbeye karşı omuz omuza", "Darbeye hayır", "İradeye uzanan eller kırılsın", "En büyük asker bizim asker" sloganları attı.

"Bu kişiler, hain kişilerdir"

"Demokrasi nöbeti"ne katılanlardan Hacı Mehmet Adıyaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimine tepki gösterdi.

ABD'nin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Türkiye'ye teslim etmesini isteyen Adıyaman, "Bunlar FETÖ'nün tezgahıdır. Bu kişiler, hain kişilerdir. FETÖ'nün uşağıdır. Bunlara idam getirilsin. Hepimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Orhan Toprak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title