Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı.

Meydandaki vatandaşlara, araçlarıyla konvoy oluşturup yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi çok kötü şeylerin yaşandığını söyledi.

Özellikle İstanbul ve Ankara merkezli sivil vatandaşın üzerine bu milletin vergileriyle alınmış F16'larla ve Kobra'larla toplar, mermiler yağdırıldığını belirten Karaloğlu, "Ordunun içinde yuvalanmış şeytanın bekçileri, bu milletin geleceğini karartmak için bunu yaptı. Ama bu millet topa da tüfeğe de imanlı göğsüyle karşı durdu. Türkiye'de o geceyi en rahat geçiren şehir, Antalya oldu. Tek bir asker sokağa çıkmadan, tek bir askeri araç Antalya sokaklarında gezmeden, tek bir kurşun sıkılmadan o geceyi biz geçirdik. Bu, Antalya'da ortak akılla oldu." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Türkiye üzerinde oynanan oyunlara, tuzak kurmak isteyenlere en güzel cevabı milletin verdiğini belirterek, "Bugün burada farklı siyasi görüşte hemşehrilerim var. Biz, binlerce yıldır dimdik ayakta durduysak, işte bu yüce milletin birliği ve beraberliği sayesinde durduk. Bu birlik ve beraberliğimize nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar." diye konuştu.

Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise 15 Temmuz gecesi halkın hür iradesine gem vurmaya kalkan "şeytani" bir şebekeyle karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

"Benim askerim asla vatandaşına kurşun sıkmaz." diyen Tonbul, "Bu benim askerim değil. Milletimizin askeri değil. 30 yıllık meslek hayatımın 20 yılı özel harekatın içinde geçti. Benim için çok kutsal olan daire başkanlığım bombalandı. Birlikte yıllarca çalıştığım 47 kardeşim şehit oldu. Asla ve asla benim askerim onlara kurşun sıkmaz. Oraya PKK dahi kurşun sıkamadı." dedi.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Pişgin de vatan, akıl, nesil, inanç, din, namus, iffet ve güvenliğin insan için gerekli olduğunu dile getirdi.

"Bunların bir bedende tecelli etmesi gerekir." ifadesini kullanan Pişgin, "Kol ve göz bedende iken kıymetlidir. Bacak koptu mu işlevsizdir. Malın da canın da namusun da aklın da neslin de içinde vücut bulduğu yerin adı, vatandır." diye konuştu.

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Kumluca ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Demokrasi nöbetine katılanlar, gelişmeleri meydana kurulan dev ekrandan takip etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Münir Karaloğlu Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

title