Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hatay'ın Antakya ilçesinde vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Vali Ürgen Alanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "İdam isteriz" şeklinde sloganlar attı.

Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardında Antakya Belediyesi Tasavvuf Müziği Korusu konser verdi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, burada yaptığı konuşmada güçlü Türkiye'nin yoluna devam etmesi, her zamankinden daha fazla bir, diri olmaya ve kardeşlik bağlarıyla daha sıkı sarılmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Günün çok söz söyleme günü değil, taş üstüne taş koyma günü olduğunu ifade eden Kimyeci, " Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini haz edemeyen çevrelere ve ülkelere karşı dik durmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz, vatanımız, bayrağımızın ilelebet en üst noktalarda dalgalanması, devletimizin dirliği ve çocuklarımızın geleceği için demokrasi nöbetine devam edeceğiz" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan da Türkiye'deki 79 milyon insanın kardeşçe ve barış içerinde yaşaması için bir araya geldiklerini kaydetti.

Çalışkan, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Arap'ıyla, Türk'üyle dün olduğu gibi bugünde ve bundan sonrada kıyamete kadar birlikte kardeşçe yaşayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin çok tarihi bir dönemeçten geçtiğinin altını çizen Çalışkan, şöyle devam etti:

"36 yıl önce kötüsünü yaşadığımız bu askeri darbenin bugün çok daha fecisini hep birlikte atlattık. Allah'a şükürler olsun ki bu milletin yanı başında yaşanan büyük zulme maruz kalan Suriyeli kardeşlerine yardım etti, Allah da yüzlerine baktı. Dünyaya sesleniyorum; Türkiye halkı bildiğiniz hiçbir ülkeye benzemez. Bu millet tarihine, inancına, kültürüne, bin yıllık geleceğine bağlı bir millettir. Bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Darbecilerin ve bu kahpeliği yapanların arkasında duran azmettiricilere sesleniyorum, artık karşınızda ezeceğiniz bir millet yok. Burada inancına ve tarihine bağlı bir millet var. "

-Hataylı nakliyecilerden darbe girişimine tepki

Hatay'da bir araya gelen nakliyeciler FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Narlıca Mahallesi'nde bulunan bir TIR garajında toplanan nakliyeciler "Milli iradeye evet, darbeye hayır, demokrasi nöbetimiz devam ediyor" yazılı pankart taşıyarak sloganlar attı.

Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, 15 Temmuz gününün tarihte, halkın seçmiş olduğu hükümetin devrilmek istendiği aynı zamanda milletin milli iradeye, demokrasiye sahip olmak için topların, tankların üzerine atıldığı bir tarih olarak kaydedileceğini belirtti.

Yapılan darbe girişiminin ve hain saldırının sadece hükümete değil, Tük milletinin tüm unsurlarına yapıldığını ifade eden Güler, şunları kaydetti:

"Olayı duyduğumuz ilk andan itibaren nakliyeciler olarak meydanlara, sokaklara inmiş, valimize, emniyet müdürümüze ve ulaşabildiğimiz siyasilere ulaşarak nakliyeciler olarak araçlarımızla, çoluk çocuğumuzla, demokrasinin ve milli iradenin yanında olduğunu ifade ettik. Hazır kıta olarak bu hain saldırının, FETÖ'cü çetenin yapmış olduğu darbe girişiminin önlenmesinde tek vücut olduk. Demokrasi ve milli irade nöbetimiz devam ediyor. Şu an itibariyle Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın talebi doğrultusunda tehlikenin henüz geçmemesinden ötürü demokrasi nöbetimiz tüm gücümüzle, tırlarımızla, şoförlerimizle ve çoluk çocuğumuzla devam ediyor"

Güler, ülkede bir panik ve tahrik havası yaratılmak istendiğini ancak kendilerinin her yönüyle uyanık kalarak birlik ve beraberlik içinde olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Çalışkan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title