Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mersin Üniversitesi Rektörü ve akademisyenlerden detaylar Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın konuşması Genel detaylar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve akademisyenler, darbe girişimine tepki gösterdi Hatay'ın Hassa ilçesinde de darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı MERSİN/ Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve akademisyenler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkide bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mersin Üniversitesi Rektörü ve akademisyenlerden detaylar

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın konuşması

Genel detaylar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve akademisyenler, darbe girişimine tepki gösterdi

Hatay'ın Hassa ilçesinde de darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

MERSİN/ Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve akademisyenler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkide bulundu.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, beraberindeki akademisyenlerle Mersin Üniversitesi Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelerek, darbe girişimini kınayan basın açıklaması yaptı.

Çamsarı, 15 Temmuz günü millet iradesine gerçek bir kasıt gerçekleştirildiğini söyledi. Olaydan sonraki süreçte milletin ve güvenlik güçlerinin birlik sergileyerek bu tür girişimlere pabuç bırakmadığını ifade eden Çamsarı, Türk milletinin, demokrasi ve huzurun sahipsiz olmadığını herkese gösterdiğini belirtti.

"Vatan hainlerinin tüm çabalarının Türk milletinin güçlü iradesi karşısında her daim bertaraf olacağını vurgulayan Çamsarı, "Vatanımızın, milletimizin ve demokrasimizin savunuculuğunu en kıymetli görev olarak addeden Mersin Üniversitesi, demokrasiye sahip çıkma noktasında her zaman olduğu gibi bugün de bütün varlığıyla tek vücut halinde, devletimizin ve milletimizin yanındadır."sözlerine yer verdi.

Hatay'da gıyabi cenaze namazı

Hatay'ın Hassa ilçesi Zeytinoba Mahallesi'nde bir araya gelen vatandaşlar da darbe girişiminin engellenmesi nedeniyle "şükür kurbanları" kesip, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, yaptığı konuşmada, vatandaşların 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından asil bir duruş sergilediklerini ve sokağa sahip çıktıklarını anlattı.

Halkın olayların olduğu gece sıcak yataklarından kalkarak sokağa indiklerini ifade eden Demirel, etkinliğe katılan İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nuri Dilek'e gösterdikleri tutumdan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Ahmet Çamsarı Hassa Politika Güncel Haberler

title