Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra halkın desteğini alan meşru hükümetin tekrar işbaşında olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra halkın desteğini alan meşru hükümetin tekrar işbaşında olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Barzani, IKBY'nin Erbil kentindeki Saad Abdullah Konferans Salonu'ndaki bir programa katıldıktan sonra gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de meydana gelen darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ve halk iradesinin kazanması nedeniyle çok sevinçli olduklarını belirten Barzani, Türkiye'de yapılmak istenen başarısız askeri darbeden bir şey çıkmadığını ifade etti.

Türkiye'deki tüm darbelerin tarihine bakıldığı zaman oradaki Kürtler için bile hiçbir zaman iyi sonuçlarının olmadığını kaydeden Barzani, "Bugün halkın desteğini alan meşru hükümetin tekrar işbaşında olmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Söz konusu başarısız darbe girişimi vesilesiyle bir kez daha halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunun ispatlandığının altını çizen Barzani, "Kürdistan hükümeti olarak bu durumdan çok memnunuz. Çünkü söz konusu darbenin amacına ulaşması halinde bu ne Türkiye ne Kürdistan ne de Türkiye'deki Kürtlerin çıkarına olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye komşu bir bölge olarak meydana gelen gelişmelerin kendilerini de etkilediğini aktaran Barzani, "Kürdistan bölgesi için Türkiye'nin istikrarı ve güvenliği son derece hayati önemi haizdir ve iki komşu ülke olarak üzerimizde etkisi vardır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Türkiye Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title