Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protestosuna, ilçede iskan edilen Ahıska Türkleri de katıldı.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protestosuna, ilçede iskan edilen Ahıska Türkleri de katıldı.

Üzümlü halkı FETÖ'nün darbe girişimini protesto için akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ukrayna'dan getirilerek ilçede iskan edilen Ahıska Türklerinin de destek verdiği protestoda katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım fotoğrafları taşıdı.

FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için dua edilirken, vatandaşlar sloganlarla da darbe girişimini protesto etti.

"Vatan için canımızı vermeye hazırız"

Üzümlü'de 4 gündür "demokrasi nöbeti" tutan Ahıska Türklerinden Ferhat Etemoğlu, Ahıska Türkleri yıllar sonra kavuştukları vatanları için canlarını vermeye hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Allah'ın izniyle darbe falan yapamazlar. Cuma gününden beri biz buralardayız. Hükümete destek, birlik ve beraberlik için her zaman buralardayız. Gündüz işimizi yapıp geceleri hep nöbetteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'eve gidin' diyene kadar buralardayız. Çoluğumuz, çocuğumuz, eşimiz hepsi burada. Biz Ahıska Türkleriyiz. Her zaman vatana canımız feda diyoruz." dedi.

Zekiye Rıza ise meydanları boş bırakmayacaklarını söyleyerek, " Biz Ahıska Türkleri olarak buraya geldik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman arkasındayız. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Biz Türkiye'nin her zaman arkasında durup bu meydanları boş bırakmayacağız." dedi.

İlçe halkından Sema Karatepe ise bu ülkeyi kimseye teslim etmeyeceklerini dile getirerek,,"Bugün biz dört gündür buradayız. Ahıskalı, Üzümlülü, kardeş olarak ihtiyarından gencine, erkeğinden bayanına burada nöbet tutuyoruz. Türkiye'mizi, bayrağımızı kimseye teslim etmeyeceğiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız hiç kimseye bir şey olmadan tek vatan, tek bayrağın altında bir tutacak. Kimseye bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Kim ne derse desin bayrak bizim, Türkiye bizim." ifadelerini kullandı

Öte yandan darbe girişimi protestosuna Üzümlü Kaymakam Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erzincan Türkiye Üzümlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title