Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çankırı'da mahalle muhtarları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Çankırı'da mahalle muhtarları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Çankırı merkezde bulunan 14 mahallenin muhtarı, kentteki bir otelde bir araya gelerek, darbe girişimini kınayan bir açıklama yaptı.

Kırkevler Mahallesi Muhtarı Lokman Arslan, muhtarlar adına yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir badire atlattığını belirterek, darbe girişimini lanetlediklerini ifade etti.

Arslan, "Ülkemiz hem içeriden hem de dışarıdan maruz kaldığı saldırılarla çok sıkıntılı ve kritik bir süreci yaşamaktadır. Büyük önder Atatürk'ün uyardığı gibi dahili ve harici bedbahtlar görev başındadır. Bu sıkıntılı süreci ancak ve ancak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşabilmemiz mümkündür." diye konuştu.

Arslan, "Bu olay, FETÖ terör örgütünün fantezi olmadığını kanıtladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetimizin bir süredir ısrarla üzerinde durduğu FETÖ'nün en az DAEŞ kadar, hatta ondan da tehlikeli bir terör örgütü olduğu ortaya çıkmıştır. Devlet kadrolarının, üniversiteler ve yargının bunların artıklarından tamamen temizlenmesi için hükümetimiz gereken çalışmayı bir an önce tamamlamalıdır. Bu sapık zihniyete zaman zaman iyi niyetle yaklaşmanın ne kadar yanlış olduğu da apaçık ortadadır." ifadesini kullandı.

Arslan, muhtarlar olarak Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in düzenlediği, Vali Mesut Köse'nin desteklediği demokrasi nöbetine katılmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title