Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

MERSİN/ Mersin ve Hatay'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

MERSİN/ Mersin ve Hatay'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Mersin'de akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Alanı'na gelen çok sayıda vatandaş, darbe girişimi yapanlar aleyhine slogan attı.

Burada okunan dua ve Kur'an-ı Kerim'e eşlik eden vatandaşlar, tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Vatan sana canım feda", "Her şey vatan için" ve "Darbeye hayır" şeklinde sloganlar attı.

Cumhuriyet Alanı çevresindeki yollarda da çok sayıda vatandaş araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atan vatandaşlar, darbecilere lanet okudu.

Alanda kurulan platform ve çevresinde vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için Silifke ilçesinde de mevlit okutuldu.

Kaymakamlık tarafından Atatürk Anıtı karşısındaki Göksu Parkı'nda okutulan mevlide, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Cinbir, tüm yurtta olduğu gibi Silifke'de de vatandaşların vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olarak darbe girişimine karşı dik durduğunu ve buna devam edeceğini söyledi.

Hatay

Hatay meydanlarında toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları mensupları ile vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Vali Ürgen Alanı'nda bir araya gelen vatandaşlar Türk bayrakları açarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Vatandaşların saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, darbe girişimini engelemeye çalışırken şehit olanlar için dualar edildi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yaptığı konuşmada, demokrasiden asla taviz vermeyeceklerini ve alanlarda olacaklarını belirterek, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen odaklara inat birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

title