Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çankırı'da siyasi partilerin il başkanları ile 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Çankırı'da siyasi partilerin il başkanları ile 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, kentteki bir otelde yaptığı açıklamada, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kanlı darbe girişimini milletin engellediğini vurgulayan Kaman, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan yüce milletimiz, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız, o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. Çankırılı olarak bizler tek yürek, tek vücut büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli duruşumuzu bir kez daha sergiledik." dedi.

Milli iradeye uzanan her türlü engeli milletin bertaraf edeceğine işaret eden Kaman, "15 Temmuz gecesinden bugüne kadar geçen süre içerisinde burada bulunan gerek siyasi partilerin üyeleri, sempatizanları, gerekse sivil toplum kuruluşları yönetici ve üyeleri, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak dille karşı durmaları, Çankırı'mızın tarihinde önemli bir yer alacaktır. Bu ortak tavır, milli iradeyi ve milletimizi daha da güçlendirecektir." ifadesini kullandı.

Darbe girişiminde Çankırılı vatandaşların da şehit olduğuna dikkati çeken Kaman, yaşanılan süreçte duruşlarını bozmayarak sağduyu ile hareket edip halkı bilgilendiren yerel ve ulusal basın mensuplarına da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kaman'n yanı sıra CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ve MHP İl Başkanı Hidayet Çelik ile Memur-Sen Çankırı Temsilcisi Kasım Karatekin'in arasında bulunduğu 50 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, ortak bildiriye imza attı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti AK Parti Çankırı Kaman Politika Güncel Haberler

title