Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şanlıurfa'da pek çok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Şanlıurfa'da pek çok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Şanlıurfa Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu, yaptığı açıklamada, darbe girişiminin Türkiye'ye zarar verdiğini vurguladı.

Darbeci paralel örgüte en sert şekilde tepkimizi göstermeye devam ettiklerini belirten Koyuncu "Günlerdir sokaklarda olana korucularımız halkla tepkisini dile getiriyor. Darbeye geçit vermeyen başta Genelkurmay Başkanı'mız, kuvvet komutanlarımız olmak üzere vatansever ordumuza teşekkür ediyoruz. Ordumuzun onur ve şerefi bizim onur ve şerefimizdir. Darbeciler, bu ülkede sadece korucu camiasının içine girememiştir." diye konuştu.

Koyuncu, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını demokrasi uğruna şehit ve gazi olanlara minnet duyduklarını kaydetti.

"En ağır cezanın verileceğine inanıyoruz"

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu da mesajında demokrasiye yönelik gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine tepki gösterdi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Eyyüpoğlu, herkesin demokrasiye sahip çıkmasını istedi.

Kalkışma girişiminde bulunanların milletin iradesini hiçe sayarak şuursuzca hareket ettiğini belirten Eyyüpoğlu, şunları kaydetti:

"Girişimciler en ağır şekilde cezalandırılacak inancındayız. Milletimiz, Cumhurbaşkanı'mızı dinleyip sokaklara çıkarak ve emniyet teşkilatımıza destek vererek bu hain girişimi engellemişlerdir. Halkın iradesine yapılmış hain saldırı bertaraf edilmiştir. Bu uğurda çok sayıda vatandaşımızın şehit olması bizi derinden üzmüştür."

"Siyasi partilerin ortak tavrı sevindirdi"

Medya Yazarları Derneği Abdulkadir İkbal da yaptığı basın açıklamasıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine cadde ve sokakları dolduran vatandaşlara teşekkür eden İkbal, şehit ve yaralı sayısının çokluğunun olayın vahametini ortaya koyduğunu belirtti.

Halkın direnişinin darbenin önüne geçtiğini aktaran İkbal, "Parlamento binasına, güvenlik güçlerinin ana merkezlerine ve darbe emrine uymayan bazı askerlere ve silahsız halka bomba yağdırıp ateş açmaktan çekinmeyen bu gözü dönmüşlerin bütün bu vahşi hareketine karşı halkımız kendini siper ederek darbecileri derbeder hale getirmiştir. Siyasi partilerimizin bir araya gelerek dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermeleri ve en çetin zamanlarda kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp muhteşem ve asil bir hareketi başarmaları her türlü takdirin üzerindedir." ifadelerini kullandı.

"Alanlardayız"

Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun da yaptığı açıklamayla darbe girişimini kınadı.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişiminin milletin feraseti, devletin ve diğer kurumların dik duruşu ile püskürtüldüğünü vurguladı.

Millete ve iradesine yapılan kalkışmanın büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellendiğini vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

"Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Alanlardayız, milli iradenin yanındayız. Sendikamız bundan önce gerçekleşen darbe dönemlerinde olduğu gibi bugün de milli iradenin en büyük savunucusudur. Meydanlarda vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz. Şimdi Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir."

Öte yandan aralarında Şanlıurfa Memleket Meclisi, Bozova STK Platformu, Kalem-Der, Eğitim-Bir-Sen'in de aralarında bulunduğu pek çok sivil toplum kuruluşu yaptıkları açıklamalarla darbe girişimine tepki gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Coşkun Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title