Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Adana, Mersin ve Osmaniye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Adana, Mersin ve Osmaniye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Adana Sanayi Odasından (ADASO) yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki sivil toplum kuruluşları, milli iradeyi sahiplenmek için "Milli İradeye Saygı Platformu" adıyla bir araya gelerek ortak bir deklarasyon yayımladı.

Milletten alınan yetkiyi antidemokratik ve hukuksuz bir şekilde gasbetmek isteyen bütün odaklara karşı tek vücut, tek yürek olma iradesinin gösterildiği belirtilen deklarasyonda, şu ifadelere yer verildi:

"Biz, Adana'yı temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak, 'Darbe girişimine hayır' diyoruz.

Ülkemizin yarınlarını, geleceğini karartacak bütün gelişmelere, kötü niyetlere tek vücut olarak karşı durduğumuzu tüm kamuoyuna duyururuz.

Ülkemiz ve milletimiz, şanlı tarihi, geçmişten günümüze taşıdığı değerleri, birlikteliğiyle din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmadan demokratik haklarına ve geleceğine sahip çıkmış, yüce Türk Milleti'nin gücünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bugün saat 19.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda, bütün Adanalıları darbeye karşı tek yürek olmaya ve iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz."

"Milli İradeye Saygı Platformu"nda Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Adana Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Türk-İş, Hak-İş, Memmur-Sen konfederasyonları, Çukurova Genç İşadamları Derneği, Adana Sanayici İşadamları Derneği, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği, Adana Genç İşadamları Derneği, Adana Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Adana Müstakil Sanayici İşadamları Derneği, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, Adana Tüm Sanayici İşadamları Derneği, Türk Kızılayı Adana Şubesi, Adana Sivil Toplum Platformu, Çocuk Kanser Derneği, Adana Gençlik Merkezi, Adana İş Kadınları Derneği, TOBB Adana Kadın Girişimciler ve TOBB Adana Genç Girişimciler kurulları yer aldı.

Mersin

FETÖ'nün darbe girişimini önlemeye çalıştıkları sırada şehit olanlar için Mersin'in Tarsus ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tarsus Kaymakamlığınca öğle namazından sonra düzenlenen gıyabi cenaze törenine, Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, bazı meslek odası başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, tehlikeli bir yapının kalkıştığı darbe girişimine karşı dua duruşuna devam edeceklerini söyledi.

"Bunların giremeyecekleri hiçbir şekil yok" diyen Erenay, şöyle devam etti:

"Kılıktan kılığa sinsice giriyorlar. Size kim gelip, 'Şunu öldürelim' diye hedef gösterirse sakın, kesinlikle itibar etmeyin. Bu gibileri devletin yetkililerine bildirelim. Şu anda oyunun ikinci perdesi oynanıyor. Bunların bu aşamadaki derdi iç savaş çıkarmak, kardeşi kardeşe vurdurmak. Bu oyuna asla gelmeyeceğiz. Din görevlileri ve vatandaşlar olarak ölümüne devletimizin yanındayız. Dua duruşumuz devam edecek. Çakallar kendilerini aslan sanıyor. Devlet, bayrak, ezan, Kur'an, vatan diyenler dua duruşunu bozmayacağız. Biz kardeşiz, Müslümanız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."

Konuşmanın ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

Osmaniye

FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken hayatını kaybedenler için Osmaniye kent merkezindeki Enver-ul Hamit Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Ardından İl Müftüsü Ramazan Çortul, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Osmaniye Valisi Kerem Al, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasi şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Al, 15 Temmuz'un milletin tarihinde kara bir leke olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"16 Temmuz günü bu kara lekenin silindiği, demokrasi bayramı olarak addedeceğimiz bir gündür. Bu milletin emeğiyle yetişen ancak daha sonra hainleşen veya tuzaklara düşen bir takım hainlerin namlularına karşı göğüslerini siper eden şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bugün kıldığımız gıyabi cenaze namazı bu amaca yönelikti. Tüm milletimizin başı sağ olsun, Allah bir daha bu afetleri göstermesin."

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

title