Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Türkiye'nin Doğu Kudüs Başkonsolosluğu önünde toplanan onlarca Filistinli, Türkiye'yle dayanışma gösterisi düzenleyerek Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Türkiye'nin Doğu Kudüs Başkonsolosluğu önünde toplanan onlarca Filistinli, Türkiye'yle dayanışma gösterisi düzenleyerek Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Başkonsolosluk binasının önünde toplanan ve tekbirlerin yanı sıra sık sık "Türkiye özgürdür", "Yaşasın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atan Filistinli göstericiler, FETÖ darbesinin başarısız kalmasından dolayı da hükümeti ve halkı tebrik etti.

Göstericilere hitaben bir konuşma yapan Filistin Yüksek İslam Konseyi Başkanı ve eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri, Kudüs halkının Türkiye'ye desteklerini ifade etmek ve darbeyi püskürten büyük Türk halkını selamlamak için buraya geldiğini belirtti.

Ülkesini koruyan büyük Türk halkının, dünyaya ordulardan gelebilecek komplolara karşı koyma gücü gösterdiğini dile getiren Sabri, "Bizler de bütün dünya halklarından, zulüm ve komplolara karşı bir olmaları talebinde bulunuyoruz. Çünkü askeri darbelerden nefret eden ve karşı koyan gerçek söz sahibi halktır." dedi.

Sabri, Kudüslülerin Türkiye'ye olan desteklerini dile getirmek üzere gösteriler düzenlemeye devam edeceğini kaydetti.

Yüksek İslam Konseyi'nden yapılan ve gösteride konsey üyesi Nacih Bukeyrat tarafından okunan yazılı açıklamada da Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan güvenli limana taşıyan yönetim takdir edilerek, "Filistinliler ve özellikle de Kudüslüler, mübarek Mescid-i Aksa'nın hareminden darbeyi başarısızlığa uğrattıkları için Türk halkını kutluyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bu arada Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç da "Bugünlerde Filistinli kardeşlerimizden çok destek gördük. Ülkemize destek veren Filistinlilerin hepsine teşekkür ediyoruz. Kaderimiz birdir ve inşallah gelecek günler daha güzel olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title