Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Şanlıurfa'da vatandaşlar, tepkilerini önceki günden itibaren tuttukları "demokrasi nöbetiyle" devam ettiriyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Şanlıurfa'da vatandaşlar, tepkilerini önceki günden itibaren tuttukları "demokrasi nöbetiyle" devam ettiriyor.

AK Parti İl Başkanlığı ve 20. Zırhlı Tugayı önünde toplanan vatandaşlar darbe girişimine bayraklar taşıyarak ve sloganlar atarak tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanlığında devam eden protestolara milletvekilleri Halil Özcan, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek ve İbrahim Halil Yıldız da katıldı.

Cevheri, yaptığı konuşmada, Şanlıurfalıların darbe girişimine karşı dik durduğunu ve bu dik duruşuna devam edeceğini bildirdi.

Darbe girişimine karşı bütün halkın üzerine düşen her şeyi yaptığını belirten Cevheri, "Meydanları bırakmayacağız. Reisi Cumhurumuzun emirlerini bekleyeceğiz sonuna kadar çünkü ülkemizde dönen oyunları en iyi onlar biliyorlar. Hadise öyle görüldüğü gibi küçük bir olay değildir. Türkiye'nin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Bu oyunların devam etmek istiyorlar." dedi.

Yıldız da ülkesine gönül veren herkesin meydanlarda olduğunu vurguladı.

Cuntacıların en ağır cezalarla cezalandırılacağına değinen Yıldız, "Halk bu demokrasi mücadelesini bırakmayıp bunları en ağır şekilde cezalandıracaktır. İl başkanlığımızla, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve halkımızla sokaklarda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Özcan ise halkın dik duruşuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını ifade etti.

Paralel Devlet Yapılanması mensuplarının ihanetin her türlüsünü yapmaya çalıştığına dikkati çeken Özcan, "Bunlar emanet ettiğimiz silahları, üniformaları başta halkımıza çevirmeye çalıştılar. Bunlar en aşağılık vasıflarla vasıflandırılacak insanlardır." dedi.

Darbe girişiminin önlenmesinin kahramanının halk olduğunu belirten Akyürek de halkın her şeyin dersini verebileceğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Fakıbaba ise darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinin herkesin dik duruşu sayesinde 16 Temmuz'da bayrama dönüştüğünü bildirdi.

Türkiye'de gözü olanlarının gözlerini çıkaracaklarını ifade eden Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar sokaklarda nöbet tutmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Halil Yıldız Halil Özcan Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title