Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

AA muhabirine yaşanan olayları değerlendiren Taşpınar, Türk milletinin bölünmeye, ayrışmaya ve darbeye asla müsamaha göstermeyeceğini belirterek, gücünü milletten almayanların bir kez daha yenilgiye uğratıldığını söyledi.

Bu olayların yurt dışı uzantısı olduğunu savunan Taşpınar, "Fetullahçıların organize ettiği bir olay ancak yalnız değiller. FETÖ, yabancı devletler, yabancı istihbarat örgütleri ve derin devletin, içinde olduğunu düşünüyorum. Türkiye 35 yıldır sadece terör örgütü PKK ile savaşmıyor. 35 yıldır lojistik ve haberleşme, terör örgütünün yapabileceği bir şey değil. Uluslararası organizasyonlar var. Bugüne kadar terör örgütü binlerce kez biterdi. Türk milleti birlik olmalı, asla bölünmemeli. Türk, Kürt, Laz ve Çerkez hepimiz kardeşiz. Çanakkale ruhunu yaşatmalıyız." diye konuştu

"Hepimiz demokrasi ve halkın iradesinden yanayız." diyen Taşpınar, şunları kaydetti:

"Türk milleti büyük bir imtihandan geçti. Hem demokrasi adına hem de insanlık adına. Halkımız dışarıya karşı mesaj verdi. Biliyorsunuz gezi olayları olmuştu. Yeşil dendi, ağaç dendi. Sonra bir bildiri okundu. Bu planlı bir eylemdi. Bildiride aynen şöyle denmişti: Üçüncü köprüyü istemiyoruz. Kanal İstanbul'u istemiyoruz. Nükleer santral istemiyoruz. Bunlar Türkiye'nin kalkınmasını istemiyor. Bir yerden düğmeye basıldı. Kendini bilmezlerin yaptığı bir hareket."

Uysal: "Sağcısı ve solcusu, vatanın bölünmezliği için dik durmalıdır"

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanın bölünmezliği için birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Kendilerinin spor adamı olduğuna dikkati çeken Uysal, FETÖ ve diğer grupların son bir gayretle bir işe koyulduklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bunu yapanlar gözünü karartmış, son bir gayretle başarılı olabilir miyiz, diye apar topar bir organizasyon yaptılar ancak başaramadılar. Bu işin arkasında FETÖ olduğu biliniyor ancak başka kimler var bunları hukukçular ortaya çıkaracak. Teslim alınan generallerin emri kimlerden aldığına bakılacak. Kimin organize ettiği ortaya çıkacak. Dışarıdan birilerinin, hainlerin emir vererek bunu başlattıklarını düşünüyorum. Hukuksal işlemler tamamlanmadan suçlamak doğru değil."

Başkan Uysal, olaylar başladığında Trabzon'da olduğunu hatırlatarak, "Görüntü itibarıyla Ankara ve İstanbul dışında hiçbir şey yoktu. İnşallah ülkemizde bir daha olmaz. Her ne olursa olsun bizim gibi ülkelerde milli iradenin ve halkın kararlılığı devam etmeli. Bize yakışmıyor. Sandıkla gelen, sandıkla gider." şeklinde konuştu.

Judo camiası olarak bu tip olayların karşısında olduklarını ve hükümete destek verdiklerini anlatan Uysal, "Bir ve beraber olmalıyız. Sağcısı ve solcusu vatanın bölünmezliği için dik durmalıdır. Herkes bu olaya kendi cephesinden bakarsa, paramparça oluruz. Mısır ve Suriye gibi örnekler var. Bize ders olsun. Mevcut yönetim ülkemizi daha çok kucaklamak için adımlar atmalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Fatih Uysal Taşpınar Türkiye PKK Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title