Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - 11. Cumhurbaşkanı Gül

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması - "Bugünü yaşatanlar vicdansız, aklını fikrini başkalarına kiraya vermiş, ne yaptığın bilmeyen zavallılar, ne yazık ki milletin de kanına girdiler. Büyük bir utanç sayfasını doldurdular"

"Çok daha karanlık günlerin gelmemesi ve yaşanacak çok daha acı günler önlendiyse, bu aziz vatandaşlarımızın her şeyi unutup vatan için, millet için, Türkiye için, hükümeti için, Cumhurbaşkanı için kendisini sokağa atıp, tankların önüne geçmesiyle oldu"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bugünü yaşatanlar vicdansız, aklını fikrini başkalarına kiraya vermiş, ne yaptığın bilmeyen zavallılar, ne yazık ki milletin de kanına girdiler. Büyük bir utanç sayfasını doldurdular." dedi.

Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara seslenen Gül, 15 Temmuz gecesinin Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak eklendiğini söyledi.

Polis ile askerin, tanklarla vatandaşların karşı karşıya gelmesinin utanç verici olduğunu aktaran Gül, "Bugünü yaşatanlar vicdansız, aklını fikrini başkalarına kiraya vermiş, ne yaptığın bilmeyen zavallılar, ne yazık ki milletin de kanına girdiler. Büyük bir utanç sayfasını doldurdular. Çok daha karanlık günlerin gelmemesi ve yaşanacak çok daha acı günler önlendiyse, bu aziz vatandaşlarımızın her şeyi unutup vatan için millet için Türkiye için hükümeti için Cumhurbaşkanı için kendisini sokağa atıp, tankların önüne geçmesiyle oldu." ifadelerini kullandı.

Gül, halkın fedakarlığının unutulmayacağını ve darbe teşebbüsüne karşı dik duranların parti, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan bir araya gelerek hareket etmesinin sevindirici olduğunu anlattı.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlara rahmet dileyen Gül, şöyle devam etti:

"Aralarında kadınların da olduğu çoğu sivil, aralarında vatansever askerlerin, polislerimizin de olduğu bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepsine şükran duygularımızı bir kez daha tekrarlıyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun. Hepsinin ailelerinin, akrabalarının, dostlarının ve bütün Türk milletinin başı sağolsun. Geçmiş olsun. Türkiye çok daha büyük bir karanlığa girebilirdi. Bunu önleyenler sadece vatandaşlarımız, sadece sivil, asker ve polislerimiz değildi. Aynı zamanda kendilerine gerçekten şükran borçlu olduğumuz komutanlarımız oldu. Başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere onların da hepsini tebrik ediyorum. Sağlam durdukları için. Onlarında hepsine millet adına teşekkür ediyorum. Gördünüz ki bir gece baskınıyla bu ülkede artık yönetim değiştirilemez."

Gül, bir gece baskınıyla ülkede Cumhurbaşkanı ve hükümetlerin görevlerinden alınamayacağının bir kez daha kanıtlandığını ifade etti.

Herkesin darbeye teşebbüs edenlere karşı gözünü kırpmadan "dur" dediğini ve bunun ibretlik bir olay olduğunu vurgulayan Abdullah Gül, şunları kaydetti:

"Bütün vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Yine sevinilecek bir husus şu; böyle bir darbe karşısında bütün partilerimiz, herkes Türkiye'nin hep beraber tek yumruk olması ve herkesin kesin bir tavır koyması. Bunu hepimizin takdir etmesi gerekir. Onun için bütün vatandaşlarımız farklı farklı düşüncesi olsa da böyle bir olaydan sonra birbirimizi sevmemiz, birbirimizi saymamız ve ülkemizin, memleketimizin kıymetini bilmemiz gerekir. Sözlerimi çok fazla uzatmak istemiyorum ama sizin bu fedakarlığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizle gurur duyuyorum. Hepinizin vakur bir şekilde hareket etmenizi, herhangi bir taşkınlığa, herhangi bir tatsızlığa sebebiyet vermeden, çünkü sizi yanlış yapmaya sevk eden kötü niyetliler olabilir. Nasıl kendi milletine, komutanına silah çekme cüretini, akılsızlığını gösterenler, şeytanlığı gösterenler çıktıysa bu tip yanlışlara sevk edenler olabilir. Onun için aman dikkatli olun. Asil olun, bu ülkenin sahibi olduğunuzu, bir annenin çocuğuna sahip çıktığı gibi gösterin. Hepinize tekrar şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Kısıklı Türkiye Politika Güncel Haberler

title