Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 Temmuz'dan bu yana 212 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 Temmuz'dan bu yana 212 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ üyelerinin belirlenmesi için yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, 15 Temmuz 2016'da bazı illerde kanunsuz birtakım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleriyle ilgili yürütülen çalışmaların kentte kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu kapsamda 15 Temmuz'dan bu yana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"25 Ağustos itibariyle toplam 685 personel görevden uzaklaştırılmış ve 76 milli eğitim personeli, 70 emniyet personeli, 13 adliye personeli, 1 vali yardımcısı, 6 kamu görevlisi, 3 akademisyen, 4 asker, 6 sağlık personeli, 1 defterdarlık personeli, 32 sivil tutuklanmıştır. İlimizde, 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere 21 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup daha önceden kapatılan 4 dershanenin de mal varlıkları hazineye devredilmiş 3 özel öğretim kursu kapatılmıştır. Ayrıca, 1 öğrenci yurdu inşaatı hazine adına tescil edilmiş olup İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir.

İl OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre 2 derneğin faaliyeti durdurulmuştur. Taşınmaz devrini önlemek amacıyla bin 159 kişi için önlem alınmış olup ayrıca maliye hazinesine 35, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ise 1 taşınmazın devri gerçekleşmiştir. Mahkemelerce ihtiyati tedbir konularak bin 786 taşınmazın devri engellenmiş ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce de 410 taşınmaz kısıtlanmıştır. Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title