Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişi, adliyeye sevk edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen operasyon kapsamında, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, FETÖ'nün ışık evlerine yönelik çalışma başlattı.

Çalışmada, ilçede yaklaşık 150 ışık evi olduğu ancak bunların çoğunun kapatıldığı belirlendi. İncelemelerini sürdüren ekipler, emlakçılardan aldığı bilgi doğrultusunda, evlerin büyük kısmının belli kişilerce kiralandığını tespit etti.

Bunun üzerine ekipler, İstanbul merkezli Denizli, Hatay, Van, Sakarya, Bursa ve Kocaeli'ndeki 29 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, eski Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Ö, Bakırköy'ün "sözde eyalet imamı" Ali K, Mirasçılar Öğrenci Yurdu Müdürü İsmail A, "sözde askeri öğrenci imamı" Melik M. ile öğrencilerin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 17 yaşındaki 2 askeri lise öğrencisi, pişmanlıklarını dile getirerek itirafçı oldukları için savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul'u 11 eyalete ayırmışlar

Şüphelilerin ilk ifadelerinde, FETÖ'ye ait önemli bilgilere ulaşıldı. İstanbul'u 11 eyalete ayıran örgütün, kendilerine bağlı ev sayılarını artıran sözde imamları terfi ettirdiği öne sürüldü.

"Osman" kod adlı askeri öğrenci ifadesinde, örgütten ayrılmak istediğinde kendisine, "Burada bir bardak çay içen ayrılamaz" denildiğini anlattı.

Şüpheli öğrencilerin ifadelerinde, kod adı "Doktor Mesut" olan "sözde askeri öğrenciler imamı" Melik M'nin bir toplantı sırasında, "Cemaatle bu sıralar çok uğraşıyorlar. Türkiye'de ya deprem ya da askeri darbe olacak." dediği yer aldı.

Ayrıca Akın Öztürk'ün 2014'te Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde katıldığı bir konferansta, "Bundan 10 yıl sonra belki de benim için vatan haini diyecekler, buna inanmayın." şeklinde konuştuğu iddia edildi.

İfadelerde, FETÖ'nün özellikle fakir ailelerin çocuklarını ağına düşürdüğü ve bunların örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in her hafta Hazreti Muhammed ile görüştüğü söylenerek kandırıldığı ortaya çıktı.

Örgütün üyelerine Hazreti Muhammed'in sünneti olduğu gerekçesiyle "kod adı" verdiği ifadelere yansıdı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Zeytinburnu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title