Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınanların sayısı bin 217'e yükseldi.

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınanların sayısı bin 217'e yükseldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, 17-19 Ağustos tarihlerinde adliyeden 1, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 16, İl Sağlık Müdürlüğünden 1, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden 6, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 4, Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünden 2, İl Müftülüğünden 4, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğünden 1, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 1, İl Afet ve Acil durum Müdürlüğünden de 1 olmak üzere 37 personel açığa alındı.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'dan bugüne kadar Malatya'da 586'sı bakanlıklarca, 631'i de Valilik tarafından olmak üzere açığa alınan kamu personeli sayısı bin 217 oldu.

Ayrıca, yürütülen adli soruşturmalar sonucunda 184 kişi tutuklandı, 41 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yurtlar Kurumu Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title