Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Artvin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 167'si kamu personeli, 93'ü sivil ve 19'u özel sektör çalışanı olmak üzere 279 şahıs hakkında idari ve adli işlem yapıldığı bildirildi.

Artvin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 167'si kamu personeli, 93'ü sivil ve 19'u özel sektör çalışanı olmak üzere 279 şahıs hakkında idari ve adli işlem yapıldığı bildirildi.

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarının cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirme veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs eden ve yine cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye yönelik FETÖ/PDY terör örgütünün darbe kalkışmasının ardından il genelinde yapılan çalışmalara değinildi.

Açıklamada, 167'si kamu personeli, 93'ü sivil ve 19'u özel sektör çalışanı olmak üzere 279 şahıs hakkında idari ve adli işlem yapıldığı belirtilerek "Hakkında işlem yapılan 167 kamu görevlisinden idari kapsamda 148'i görevinden uzaklaştırılmış, 7'si ihraç edilmiştir. Adli kapsamda ise 29'u tutuklanmış, 3'ü serbest bırakılmış, 42'si adli kontrol altına alınmış, 1'i gözaltında ve 4'ü firari durumda bulunmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Hakkında işlem yapılan toplam 93 sivilden 10'unun serbest bırakıldığı, 39'unun tutuklandığı, 19'unun adli kontrol altına alındığı, 19'unun firari durumda olup 6'sının il dışına sevk edildiği kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Okul, vakıf, dernek, dershane, yurt, şirket gibi iş yerlerinde yapılan adli işlemler kapsamında 2 özel okul kapatılarak hazine adına tescil edilmiştir.

3 özel yurt hazine adına tescil edilmiştir.

4 özel dershane kapatılarak biri hazine adına tescil edilmiştir. 2 özel pansiyonun ruhsatları iptal edilerek kapatılmıştır. Söz konusu pansiyonların hazine adına tescil süreci devam etmektedir.

Tamamlanma aşamasında olan bir binanın belediye yapı ruhsatı iptal edilerek mühürlenmiştir. Söz konusu binanın hazine adına tescil süreci devam etmektedir.

3 dernek hakkında işlem yapılmış olup bunlardan biri kapatılarak hazine adına tescil edilmiştir. 5 özel şirkette mahkeme kararıyla arama yapılarak suça konu malzemelere el konulmuştur. İlimiz sınırları içerisinde Artvin merkezde 2, Hopa'da 1, Şavşat'ta 1 olmak üzere 4 radyo ve TV vericisi mühürlenmiştir."

Açıklamada, yurt dışına kaçma teşebbüsünde bulunan 2 rütbeli asker, 1 hakim, 2 öğretim görevlisi, 1 eski emniyet personeli, 3 sivil olmak üzere 9 şahsın yakalandığı da belirtilerek yapılan aramalarda yakalanan şahısların üzerlerinde 1 dolar çıktığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title