Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Mardin merkezli 27 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen "Şehit Emniyet Amiri Gaffari Güneş Operasyonu'nda gözaltına alınan, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, aralarında valiler ve vali yardımcılarının da bulunduğu 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve bir dönem Mardin Valiliği de yapan merkez valileri Ahmet Cengiz ve Turhan Ayvaz, eski Mardin Vali Yardımcısı ve Afyon'in Çay Kaymakamı Selim Palamut, Konya'nın Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı ve Düzce'nin Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ile Muğla Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 4. sınıf Emniyet Müdürü Veysel Kunt hakkında tutuklama kararı verildi.

Mardin merkezli 27 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Ayvaz, Cengiz, Palamut, Avcı, Koca, eski il emniyet müdürleri Derviş Kara ve Mustafa Aygün ile örgütün sözde il imamları ile iş adamının da yer aldığı 20 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 14'ü tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Turhan Ayvaz Ahmet Cengiz Mardin Politika Güncel Haberler

title