Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada, örgütün gizli yazışma programı "Bylock" kullanıcısı olduğu öne sürülen 12 kişi yakalandı.

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada, örgütün gizli yazışma programı "Bylock" kullanıcısı olduğu öne sürülen 12 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, bir süre önce görev yaptıkları kurumlardaki görevlerinden uzaklaştırılan ve haklarında yakalama kararı olan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Ekipler, çalışma kapsamında, biri üçüncü sınıf emniyet müdürü, 2 imam, 2 ebe, birer veteriner hekim, sağlık memuru, mühendis, sağlık memuru, öğretmen ve memurdan oluşan 12 zanlıyı çeşitli adreslere düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

FETÖ'nün gizli yazışma programı "Bylock" kullanıcısı oldukları öne sürülen zanlılar, sorgulanmak üzere şubeye götürüldü.

Kentte, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından örgütün yapısı ve örgütle ilişkili olanların tespit edilerek haklarında yasal işlem yapmak üzere başlatılan soruşturma da çok yönlü sürdürülüyor.

FETÖ'nün Erzincan'daki yapılanması deşifre edildi

Kentte, şuana kadar yapılan operasyonlarda, FETÖ'nün karar mekanizması durumunda bulunan, örgütün para trafiğini, özel sektör ve kamuda yapılanmasını yöneten ana mütevelli üyeleri ile mütevelli üyelerinin yanı sıra kentte ana mütevelli heyetinin talimatlarıyla hareket eden il imamları, il imam yardımcıları, iş adamları, esnaf, özel öğrenci yurtları ile dershanelerden sorumlu sözde imamları ile örgütün emniyet, sağlık, eğitim, üniversite, diyanet gibi kamu kurumlarından sorumlu sözde imamlarının tamamının deşifre edildiği belirtildi.

Soruşturmada, FETÖ'ye ilişkin tüm şüphelilerin mal varlıklarına Erzincan Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla el konulduğu öğrenildi.

Kentte 19 Eylül tarihi itibariyle OHAL Bürosu bünyesinde İtiraz Komisyonu oluşturulduğu ve şu ana kadar görevden uzaklaştırılan 59 kişi, kamu görevinden çıkartılan 223 kişi ve haklarında adli işlem yapılan 14 kişiden oluşan toplam 296 kişinin suçsuz olduklarını savunarak, bu komisyona müracaat ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title