Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Paris

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen gösteride protesto edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen gösteride protesto edildi.

Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriye yaklaşık 500 Türk ve Fransız vatandaşı katıldı.

Başlangıcında İstiklal Marşı'nın okunduğu gösteride protestocular, "Şehitler ölmez vatan ölmez", "İdam gelsin, idam isteriz", "Vur vur inlesin, FETÖ dinlesin", "Herşey vatan için" sloganları attı.

Göstericiler, "Darbelere Hayır", "Halkın tercihine saygı gösterin", "Seçimle gelen darbeyle gitmez", "Demokrasi nöbetindeyiz" pankartları ve Türk bayrakları taşıdı.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için gelen 55 yaşındaki Sema Şahin, AA muhabirine, "Ülkemizi desteklemek için buradayız. Türkiye'nin yanındayız. Biz burada olsak da kalbimiz orada. Onun için bütün dünyada barış istiyoruz. Hepimiz kardeşiz. Kimse ölmesin, kimse kimseyi vurmasın. Ama vatanımız için ölürüz. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız, o doğru yoldadır." dedi.

22 yaşındaki Tuğba Süner de "Biz burada Fransa'da yaşayan öğrenciler olarak darbe girişimine karşıyız. Kimsenin kabul edeceği bir şey değil. Bir toprak, bir millet, bir ümmetiz burada hepimiz. Türk olmayan arkadaşlarımız da buraya destek için geldi. Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan Allah razı olsun." diye konuştu.

Gösteri için meydanda bulunan 35 yaşındaki Oktay Kaya ise bayrak, vatan, millet ve devlet için burada olduklarını belirterek, "Dünya bizim ne olduğumuzu gördü. Buradaki arkadaşlarımız da 'Dünyanın kalbi Türkiye'dir. Türkiye yıkılırsa biz yıkılırız' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Eyfel Kulesi Türkiye Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title