Haberler

Fethullah Gülen'in Yaşadığı Çiftliğin Önünde Protesto Yapıldı

Güncelleme:

ABD'de yaşayan Türkler, darbe girişiminden sonra Pennsylvania eyaletinde ikamet eden Fetullah Gülen'in çiftliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

ABD'nin New York, New Jersey, Maryland eyaletlerinin yanı sıra başkent Washington'ın da aralarında bulunduğu birçok kentten gelen Türk-Amerikan toplumu üyesi yüzlerce kişi, sabah saatlerinden itibaren Gülen'in Saylorsburg bölgesindeki büyük çiftliğinin önünde toplanmaya başladı.

GÖSTERİCİLER TÜRK BAYRAKLARI TAŞIDI

Ay yıldızlı tişörtler giyen kalabalık giderek artarken, göstericiler ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

SLOGANLAR ATTILAR

"Millet burada darbeciler nerede", "Dik dur eğilme bu millet seninle" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, sık sık "Devran döndü sıra sana geldi", "Obama Gülen'i eve gönder", "İdam gelsin ihanet bitsin" şeklinde sloganlar attı.

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Polisin güvenlik önlemi de aldığı çiftlik önünde ilk önce İstiklal Marşı okundu.

MUSIAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, burada yaptığı basın açıklamasında, Türkiye tarihinde farklı zamanlarda darbe girişimleri olduğuna ancak bugüne kadar kendi halkına bomba yağdıran, kurşun sıkan, parlamentosunu vuran bir darbe girişimini görmediklerine dikkati çekti.

PLANLANMIŞ TERÖRİST HAREKETİ

Tuncer, "Bu başarısız olmuş bir darbe girişimi değil, aynı zamanda planlanmış bir terörist harekettir." ifadesini kullandı.

OBAMA'YA SESLENDİ

Bu kanlı girişimde birçoklarının suçlu olduğuna vurgu yapan Tuncer, ABD Başkanı Barack Obama'ya seslendi. Tuncer, "Ey Obama sana sesleniyoruz, bizim ödediğimiz vergilerle bu katili burada barındırma." dedi.

"DARBE GİRİŞİMİ KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

ABD'deki yaklaşık 150 Türk derneğini bir araya getiren Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Güzel de "Her darbe girişimi insanın özgür iradesine bir kıyımdır. Türkiye'de yapılan bu vahşi darbe girişimi karşılıksız kalmayacaktır." diye konuştu.

KURAN-I KERİM OKUNDU

Daha sonra dün hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tuncer New Jersey New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title