Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Başkent Tunus'ta Türk Büyükelçiliği önünde toplanan çoğunluğu Tunuslu yüzlerce kişi, darbe girişimini protesto ederek, darbenin önlenmesini sevinçle karşıladı.

Başkent Tunus'ta Türk Büyükelçiliği önünde toplanan çoğunluğu Tunuslu yüzlerce kişi, darbe girişimini protesto ederek, darbenin önlenmesini sevinçle karşıladı.

Ellerinde Türk ve Tunus bayraklarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle Büyükelçilik önünde toplanan vatandaşlar, "Canımızla kanımızla sana fedayız Erdoğan", "En büyük Türkiye", "Türkiye bizim başkasının değil" şeklinde sloganlar attı.

Gösteriye katılanlardan Abdulhamid Turudi, AA muhabirine şunları söyledi:

"Türk halkı darbecilere dün büyük bir ders verdi. Türk halkı dünyadaki bütün ordulara halkları ve kurumları koruması yönündeki görevine saygılı olması gerektiği konusunda dersini verdi. Bütün dünya halklarına böyle bir mesaj ulaştırdı. Bizler buraya darbeye hayır demek için geldik. Bizi buna Türk halkına destek anlayışımız sevketti."

Bir başka gösterici Abdurrezzak Rahhal ise darbeler döneminin artık bittiğini belirterek, "Bir şey almak istediğinde seçimlerle almalısın, darbelerle değil. Söz halkın sözüdür. Darbelerin değil. Darbeler, silah, despotizm demektir." şeklinde konuştu.

Kendisinin hem Tunuslu hem Türk olduğunu söyleyen Ümmü Selim de "İnşallah bunun ardından sıra bütün yenik düşen ülkelere gelir. Ardından sıra Kudüs'e gelir. Allah İslam'ı ve Müslümanları zafere ulaştırsın. Bizler Tunus'ta büyük acılar yaşadık hala yaşamaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Büyükelçilik önünde toplananlar arasında bulunan Türk vatandaşlarından İhsan Durmuş tarihe tanıklık ettiğini ifade ederek, "Kendini bilmez iki-üç çapulcu bir teşebbüste bulundu. Türk halkı bütün benliğiyle bütün ruhuyla dinine, namusuna sahip çıkarak bunlara bir ders verdi. Çocuklarımıza torunlarımıza anlatacağımız çok önemli bilgiler oldu. Buradan Türk halkına teşekkür ediyorum. Namusumuzu şerefimizi koruduğu için." dedi.

Tunus'ta eğitim gören üniversite öğrencisi Ömer Demirer, darbelerin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini belirterek, "Darbe olduğunda kanun kalmaz, anayasa kalmaz, ordu her istediğini yapar. Ben bu kadar insanın geleceğini tahmin etmiyordum. Ancak demek ki Tunus'ta hala Osmanlı torunları varmış. Yaşasın Türkiye, yaşasın Tunus." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title